alle boten bij elkaarALBLASSERDAM – Voor het tweede jaar heeft  de jeugdcommissie van de  hengelsportvereniging  Vereniging Alblasserdamse Hengelaars (V.A.H.) zaterdag 16 november een roofvisdag  georganiseerd voor de jeugd vanaf tien jaar. Er konden zich 56 kinderen  inschrijven voor deze dag. Het aantal was afhankelijk van de aantal vrijwilligers met boten die bereid waren om te helpen op deze dag.

Organisator Hikmet Hakioglou schreef een verslag van de dag. Dit verslag is hieronder te lezen.

De kinderen werden om 9.30 verwacht om zich aan te melden en na het in ontvangst  nemen van een rugzak met inhoud en een gevulde koek werden de groepen bekend gemaakt. We hadden 4 groepen en per groep werd er een onderdeel gedaan en hier  stond 1 uur voor. De onderdelen waren:  Maken van een spinner en een onderlijnen, werpen vanaf de kant met kunstaas, kijken naar een film en werpen in een ton en dan  het trollen met kunstaas vanuit een boot.

Voor de het maken van de spinners hebben we het materiaal gekregen van Lureparts.nl en willen hier Oscar Wissink hartelijk voor bedanken. Het materiaal voor de Onderlijnen en een aantal pluggen zijn beschikbaar gesteld door Hengelsport winkel  “De Snuffelhoek”. Anton de Vries, hartelijk dank hiervoor. De Kinderen vonden dit toch wel een mooi onderdeel  om te doen en dat onderleiding van twee niet roofvissers en ach zo leer je zelf ook nog wat bij. Tussen de middag was het tijd om te eten en de broodjes worst en soep vielen goed in de smaak bij iedereen en de dames konden het amper bij benen om de hongerige monden te vullen, dames hartelijk dank hiervoor . Na het eten konden de 2 laatste uren van start gaan.

Met het vangen van een roofvis konden de kinderen een prijs winnen vanaf de kant is er geen vis gevangen en vanuit de boot was het in de ochtend niet echt goed en tot de laatste groep stond Thijs Verloop bovenaan met een snoek van 61 cm. De boten van de laatste groep kwamen één voor één binnen en uit deze groep kwamen de nummers  1,2 en 3. Het was een geweldige ervaring om mee te varen op zo’n boot en de bestuurders van de boten hebben soms gebruik gemaakt van de totale aantal pk’s  achter de boot en dit was een geweldig ervaring.

Om 3 uur waren we klaar met de activiteiten en kon de prijs uitreiking  plaats vinden.
1ste  Sem van Oudheusden  met een snoek van 69 cm en 60 cm.  (Werphengel)
2de  Senna Barendregt          met een snoek van 53 cm en 62 cm.  (Tackelbox)
3de  Ivan Blokland                   met  een snoek van 46 cm en 56 cm. (2 pluggen en een tang)
Alle andere jongens die een snoek wisten te vangen hebben allemaal een plug uitgezocht.

Job Hogendoorn kreeg een rugzak en een plug hij heeft de meeste keer in de ton weten te gooien. De rest van de spullen zijn verloot onder de deelnemers.  We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag en dit namens de vrijwilligers die mee hebben geholpen aan deze dag. De dames : Martine, Linda, Marcia , Ria en Melissa De Boten : Teus , Hildo, Gerrie, Adri, Wim, Patrick en Christoph . Binnen/ Buiten : Ton , Henk, Marck en Jacco. Ik wil jullie allen bedanken voor jullie inzet op deze dag zonder jullie hadden we het niet voor elkaar kunnen krijgen. Zonder de anderen tekort te doen wil ik een persoon nog even apart bedanken hij heeft  460 km gereden vanuit Duitsland om ons te helpen Christoph Lang   Vielen Dank! De dag werd financieel mogelijk gemaakt door onder meer Sport Visserij Zuidwest Nederland.

alle boten bij elkaar

1ste Sem van Oudheusden

2de Senna Barendregt

3de Ivan Blokland

Broodje worst

het blijven kinderen even spelen met de pk's

Klaar maken om in de polder te vissen

laurens Roos

Mooi gezicht als ze uit de mist komen

Mooie groep bij elkaar

nu proberen een visje te vangen

Onderlijnen maken

onderweg naar de waterkant

Ook een zak moet je onthaken!

Patrick gevolgd door Adri

prijzentafel

Sem van Oudheusden

Senna Barendregt

Simon Sneep

Spinners maken

Thijs Verloop

vlnr. Christoph, Gerrie, Adri, Hildo, Wim, en Teus

Werpen in de ton

IMG_0494 [Desktop Resolutie]

Senna Barendregt (winnaar tweede prijs) ving afgelopen week samen met Stan Stout en is Roel Spek een snoek van 107 centimeter. De drie zijn behalve fervente vissers ook goede spelers in het E1 team van vv De Zwerver. Pascal Ferier kwam de jongens tegen tijdens een rondje lopen met de hond en zette het drietal op de foto.

IMG_0522 [Desktop Resolutie]