IMG_7416 [Desktop Resolutie]WIJNGAARDEN – Een 33-jarige man uit Wijngaarden is woensdagochtend 13 november in zijn woonplaats met zijn auto over de kop geslagen en in een sloot beland. Dit gebeurde rond 07.00 uur langs het Westeinde. Twee ambulances en een traumahelikopter werden opgepiept. Ook de politie en de brandweer, waaronder het oppervlaktereddingsteam van Nieuw-Lekkerland en de duikers uit Dordrecht werden opgeroepen. Ter plaatse bleek dat de bestuurder er al uit was.

Hamer
“We hoorden even na zevenen iemand claxonneren. Ik ben uit bed gestapt en ben gaan kijken wat er aan de hand was. Ik zag dat er aan de overkant van de weg een auto in de sloot lag,” zo blikt één van de buurtbewoners terug. De man bedacht zich geen moment en sprong ook het water in. Intussen werd 112 gebeld. Met een grote hamer werd één van de ruiten kapot geslagen. Uiteindelijk werd de 33-jarige automobilist, die onderweg was naar zijn werk, via de achterdeur uit het voertuig getrokken. “Het eerste wat hij zei was: ‘aah, lucht’… Het moeten benauwde momenten geweest zijn,” vertelt een buurvrouw.

Toeteren
“Ik wist inderdaad niet hoe ik er uit moest komen en wist ook niet meer waar de hamer lag. Op een gegeven moment zat ik met mijn voet tegen de deur te schoppen en ben naar achteren geklommen. Door veel herrie te maken (lees: toeteren) werd ik opgemerkt en konden buurtbewoners helpen. Ik ben hen heel dankbaar,” aldus de bestuurder.

Ongedeerd
De automobilist werd na zijn redding onder de douche gezet en voorzien van een stel droge kleren. Ambulancepersoneel heeft de man nagekeken, maar een rit naar het ziekenhuis bleek niet nodig te zijn. Takelbedrijf Van Wijngaarden heeft de auto uit de sloot getrokken en afgevoerd. Hoe het ongeval kon gebeuren is onduidelijk. Het lijkt er op dat de man eerst op het talud gereden is en daarna is weggegleden en omgeslagen.

IMG_7413 [Desktop Resolutie] IMG_7415 [Desktop Resolutie] IMG_7416 [Desktop Resolutie] IMG_7418 [Desktop Resolutie] IMG_7434 [Desktop Resolutie] IMG_7437 [Desktop Resolutie] IMG_7458 [Desktop Resolutie] IMG_7463 [Desktop Resolutie] IMG_7474 [Desktop Resolutie] IMG_7493 [Desktop Resolutie]