IMG_6370-Desktop-ResolutieALBLASSERDAM – De skatebaan aan de Rijnstraat in Alblasserdam is vernieuwd. Oude toestellen zijn gerepareerd dan wel vervangen. De Jeugdgemeenteraad van Alblasserdam wilde afgelopen week de baan officieel openen. Dit ging echter, vanwege het regenachtige weer, niet door. Het plan is nu om de skatebaan in het voorjaar te laten openen door wethouder Ad Cardon. Aansluitend vindt een skatewedstrijd plaats.

De precieze openingsdatum wordt nog bekend gemaakt. De Jeugdgemeenteraad Alblasserdam en Jongerenwerk Alblasserdam hebben in 2012 meegewerkt aan het Tienerparticipatieproject. Leerlingen uit groep acht van verschillende basisscholen in Alblasserdam mochten toen hun ideeën presenteren die voor meer leefbaarheid in het dorp moesten zorgen. De winnaars Nick Versteeg en Joey Benschop van Het Kompas kwamen op het idee om de skatebaan aan de Rijnstraat nieuw leven in te blazen door de toestellen te vervangen. Daar werd gehoor aan gegeven.

Foto: skatebaan @ de Vondellaan (archief)