IMG_6785 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Een tanker op de rivier de Noord heeft woensdag 6 november een doordringende, chemische geur in Alblasserdam, Papendrecht, Kinderdijk en Zwijndrecht veroorzaakt. Bij de DCMR Milieudienst Rijnmond kwamen tot aan het begin van de avond zestien geurklachten binnen. Verder werd de brandweer naar drie verschillende adressen in het Damdorp gestuurd voor een ‘gasachtige lucht’.

Aan het begin van de avond bleek dat een Zwitserse tanker zijn ruim, waar acrylaat in zat, had ontlucht. Het schip voer vanuit de Botlek richting de brug bij Zwijndrecht en weer terug. Normaal gesproken is het niet toegestaan om een schip in de buurt van een bebouwing te luchten. Of de ontluchtingsactie nog gevolgen heeft voor de schipper, is nog niet bekend. Het Havenbedrijf Rotterdam zal later op de avond aan boord gaan om het één en ander door te spreken.