IMG_6603 [Desktop Resolutie]KINDERDIJK – De politie heeft donderdagavond 31 oktober een grote verkeerscontrole gehouden op de parkeerplaats bij IHC in aan de Smitweg in Kinderdijk. De actie was met name gericht op het bestrijden van woninginbraken, maar ook de verkeersveiligheid kwam aan bod. Zo werd er gecontroleerd op snelheid, het dragen van een autogordel, het voeren van (goede) verlichting en meer.

112 bellen
Tijdens de controle kregen passanten uit handen van de agenten een folder mee met informatie over inbraken. Verder werd mondeling toegelicht waarom bellen van het alarmnummer 112 van essentieel belang is bij verdachte situaties. “Bel dus niet alleen 112 bij levensbedreigende situaties, maar ook bij verdachte situaties. Er wordt tijdens de donkere dagen ontzettend veel ingebroken en we willen die gasten gewoon pakken,” vertelt Floris Loman, wijkagent van Nieuw-Lekkerland.

Advies
Burgers kennen hun eigen wijk vaak het beste. Als wijkbewoners denken dat er iets niet in orde is, is dat meestal ook zo. “Ziet u onbekende verdachte personen in uw buurt? Hebben zij bijvoorbeeld veel aandacht hebben voor een woning? Of hoort u inbrekersgeluiden bij de buren? Bel dan direct de politie via 112. Let op de hoe de personen er uit zien en in welke richting ze vertrekken. Komen ze met een vervoermiddel? Noteer dan het kenteken en het merk van de auto,” luidt het advies van de politie.

DDO
De komende tijd zullen er vaker politiecontroles in de Alblasserwaard plaatsvinden in het kader van het zogenoemde ‘Donkere Dagen Offensief’.

IMG_6603 [Desktop Resolutie]

IMG_6553 [Desktop Resolutie] IMG_6559 [Desktop Resolutie] IMG_6561 [Desktop Resolutie] IMG_6567 [Desktop Resolutie] IMG_6585 [Desktop Resolutie] IMG_6596 [Desktop Resolutie] IMG_6605 [Desktop Resolutie] IMG_6609 [Desktop Resolutie] IMG_6616 [Desktop Resolutie] IMG_6628 [Desktop Resolutie] IMG_6632 [Desktop Resolutie]