IMG_6501 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Jachtenbouw Oceanco aan het Zuiderstek in Alblasserdam heeft deze week een nieuw jacht naar buiten gereden.  Het 91,5 meter lange jacht, dat nu nog de werknaam Y709 heeft,  wordt op het buitenterrein verder afgebouwd. Zo wordt onder meer de bovenkant van het miljoenenjacht gemonteerd. Als die werkzaamheden zijn afgerond, zal de boot via een ponton verplaatst worden en in Rotterdam te water worden gelaten.

Het superjacht heeft vijf dekken. Aan boord zijn onder meer een beachclub, een zwembad en een bibliotheek. Het interieur is ontworpen door de gerenommeerde Andrew Winch en de architectuur is van Azure Naval Architects. De 14,6 meter brede boot is geschikt voor veertien gasten en kan een maximale vaarsnelheid van 19,5 knopen (36 kilometer per uur) bereiken.

Het vaartuig wordt dit jaar nog opgeleverd. Hoeveel het nieuwe jacht exact heeft gekost en wie de eigenaar is, is onbekend. Foto’s: Bertus Munneke en Peter Stam.

IMG_6079b [Desktop Resolutie]

IMG_6035 [Desktop Resolutie] IMG_6055 [Desktop Resolutie]

043 046 054

IMG_6501 [Desktop Resolutie]

IMG_6401 [Desktop Resolutie] IMG_6445 [Desktop Resolutie] IMG_6498 [Desktop Resolutie]