politie aanhoudingALBLASSERDAM – De politie heeft drie mensen aangehouden, nadat op vrijdag 18 oktober bij een doorzoeking van een loods in Berlicum diverse van diefstal afkomstige goederen en voertuigen werden aangetroffen. De spullen zijn in beslaggenomen. De politie startte het onderzoek, naar aanleiding van een inbraak in de nacht van 31 augustus op 1 september bij transportbedrijf Kroon in Alblasserdam. Van ongeveer 30 vrachtwagens werden de dekzeilen kapotgesneden. De daders vertrokken uiteindelijk met diverse pallets met ruim 240 desktopcomputers.

Bij de diefstal werd gebruik gemaakt van een trailer van het transportbedrijf. De gestolen oplegger werd enkele dagen later leeg teruggevonden in Brabant. Onderzoek wees uit dat de gestolen computers bij een bedrijf met diverse vestigingen in Nederland werden aangeboden. In totaal dertien filialen werden gelijktijdig door de politie doorzocht. Tijdens deze acties werd het overgrote deel van de gestolen computers aangetroffen en in beslag genomen.

Aanhoudingen
De acties vestigden de aandacht op twee verdachten die de computers leverden aan het internetbedrijf. Een van de verdachten, een 44-jarige man uit Vlaardingen, kon op 8 oktober in Den Bosch worden aangehouden. Hij wordt behalve van de diefstal van de computers ervan verdacht bij een expeditiebedrijf op de luchthaven Schiphol een partij kleding te hebben gestolen met een verkoopwaarde van 95.000 euro. De man was in gezelschap van een 42-jarige man uit Hilversum. Deze werd ook aangehouden maar wordt alleen verdacht van de diefstal van de kleding op Schiphol. Het onderzoek leidde vervolgens naar een 66-jarige man uit Tilburg. Die werd op 15 oktober aangehouden en in zijn woning werden diverse van diefstal afkomstige goederen aangetroffen en in beslag genomen.

Dertig dagen
De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De raadkamer van de rechtbank besloot woensdag de voorlopige hechtenis van mannen uit Hilversum en Vlaardingen met dertig dagen te verlengen.