IMG_5292 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Vanaf 7 oktober zou drinkwaterbedrijf Oasen een nieuwe hoofdwaterleiding aanleggen vanaf het pompstation aan de Vinkenpolderweg naar de bestaande leiding bij de Oude Torenweg in Alblasserdam. In de afgelopen weken is daar wel een begin aan gemaakt, maar al snel werden de werkzaamheden stilgelegd, omdat in het deel van het nieuwe leidingtracé, in particuliere grond, bodemverontreiniging werd geconstateerd. De verkeerslichtinstallatie werd al wel geplaatst, maar was buiten werking.
Deze week wordt voor de tweede keer gestart met de werkzaamheden. De verwachting is dat de werkzaamheden tot ongeveer 31 oktober duren. De verkeersmaatregelen zijn in werking tussen 09.00 uur en 16.00 uur en dus niet in de ochtend- en avondspits.
Door Oasen worden werkzaamheden verricht ten behoeve van het maken van een nieuwe aansluiting van de watertransportleiding vanaf het pompstation aan de Vinkenpolderweg naar de bestaand leiding, gelegen in het fietspad langs de Oude Torenweg.