DSCN8763 (Kopie)ALBLASSERDAM – De kap van de Souburghse molen in Alblasserdam is in de afgelopen weken gerestaureerd en wordt vrijdag 18 oktober om 15.00 uur weer teruggeplaatst op de romp. De terugplaatsing van de kap markeert het einde van de onderhoudswerkzaamheden om de molen wind- en waterdicht te maken. De gemeente heeft deze maatregelen getroffen om te voorkomen dat de bouwkundige staat van de molen verder terugloopt.

Op korte termijn wordt de molen in eigendom overgedragen aan een beheersstichting. Daarna kan worden gezocht naar mogelijkheden om subsidies of sponsoring te verkrijgen om een volledige restauratie van de molen mogelijk te maken.

De molen maakt deel uit van de cultuurhistorische kwaliteit van het dorp. Daarom vindt de gemeente het belangrijk de watermolen te behouden en deze weer in volle glorie te laten draaien in de toekomst.

De restauratie van de kap werd uitgevoerd door dakbedekkingsbedrijf T. M. van Zanten, aannemersbedrijf/molenmaker De Gelder BV. Foto’s: Ton van Zanten.

DSCN8763 (Kopie)

DSCN8600 (Kopie) DSCN8690 (Kopie) DSCN8707 (Kopie)