237 Vrijwilligers Rivas Zorggroep in het zonnetje gezetALBLASSERDAM – Hoewel het herfstweer haar intrede heeft gedaan, scheen voor de vrijwilligers van Rivas Zorggroep in Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht de zon. Rivas zette hen in het zonnetje als blijk van waardering voor hun vrijwilligerswerk. Dagelijks helpen zij mee in verpleeghuis De Alblashof, wooncomplex Het Anker en de thuiszorg. Een groot deel van de 80 vrijwilligers was aanwezig in restaurant Bella Vista in Kinderdijk waar zij genoten van een heerlijke en uitgebreide lunch.

In de bloemen
Jaarlijks organiseert Rivas voor de vrijwilligers een uitstapje waarbij het traditie is om de jubilarissen extra in het zonnetje te zetten. Dit jaar is mevrouw Betsie Verheij 12½ jaar actief als vrijwilligster. Ze gaat met bewoners mee naar de kerkdienst en helpt regelmatig als gastvrouw in de binnentuin van De Alblashof. Vrijwilligers mevrouw Dini van Huuksloot, mevrouw Corrie Visch, mevrouw Gerda van Delft en mevrouw Saphira Barendse die dit jaar stoppen met hun vrijwilligerswerk werden bedankt voor hun jarenlange inzet. Zowel de jubilaris als de dames die afscheid namen, ontvingen een mooie bos bloemen. Tijdens de lunch werden ook elf nieuwe vrijwilligers welkom geheten.

Positieve reacties
‘Net als voorgaande jaren is ook dit uitstapje goed in de smaak gevallen bij de vrijwilligers’ vertelt vrijwilligerscoördinator Janet Voorberg. ‘Rivas biedt haar cliënten kleinschalige zorg met respect, warmte en aandacht. Dit realiseren wij met de inzet van onze professionals, maar de dagelijkse inzet van vrijwilligers is hierbij onmisbaar.’