1380818463906 (Kopie)ALBLASSERDAM – Afgelopen woensdag was het een sportieve aangelegenheid op het schoolplein van basisschool De Boeg in Alblasserdam. De kinderen waren in sportkleding naar school gekomen, omdat de Kinderboekenweek van start ging, met als thema: ‘Klaar voor de start!’. Voor schooltijd klonk het lied ‘Klaar voor de start!’ van Kinderen voor Kinderen al uit de boxen. Maar niet alleen de kinderen zagen er sportief uit, ook de leerkrachten droegen hun steentje bij. Met een estafette, waarbij er geen stokje, maar een boek werd doorgegeven.

De estafette bestond uit vier onderdelen: boeken kruien, met een boek op het hoofd lopen, steltlopen en fietsen op een kleuterfietsje. Aan het einde van elk onderdeel moest de betreffende leerkracht een ballon kapot trappen. Dat is nog een hele klus! Zodra de ballon kapot was, werd duidelijk welke groep het boek uit het lespakket van de Kinderboekenweek kon ophalen bij het boekenkraampje.

In alle groepen zal er de komende weken over het thema gewerkt worden én zal er veel (voor)gelezen worden. Op donderdag 17 oktober zal het kinderboekenweekproject worden afgesloten, waarbij ouders, grootouders, broers en zussen en andere belangstellenden van harte welkom zijn om een kijkje te nemen in de klassen. Deze middag zullen ook de gouden griffels en gouden penselen uitgereikt worden aan de winnende kinderen van de schrijf- en illustratiewedstrijd die op school wordt gehouden.

Tekst: Nienke Woudenberg. Foto’s: Tineke Steenbergen.

VOORLEESMIDDAG BIJ BOEKHANDEL DE KREKEL
Op 12 oktober 2013 houdt Boekhandel de Krekel in het Makado in Alblasserdam in het kader van de kinderboekenweek een voorleesmiddag. Kinderen van 4 t/m 8 jaar zijn die middag welkom om te luisteren naar mooie verhalen. Omdat de boekhandel niet zo heel groot is, is de middag verdeeld in blokken van een half uur. U kunt gratis kaartjes voor deze middag afhalen in de boekhandel. Op het kaartje vindt u het tijdstip waarop uw kind kan meedoen. Verder krijgen de kinderen iets te drinken en iets te snoepen.

1380818463906 (Kopie)

1380818470806 (Kopie) 1380818485571 (Kopie)