IMG_3173 (Kopie)ALBLASSERDAM – De gemeenteraad van Alblasserdam heeft deze week afscheid genomen van Dorien Zandvliet. Vijf jaar lang werkte deze 30-jarige Alblasserdamse als griffier voor de raad. Burgemeester Bert Blase zei over haar: “Als griffier ben je uitstekend op de hoogte van alle procedures. Je bent behalve punctueel, ook intelligent, sociaal, vriendelijk en wijs. Eigenschappen die je in je leven verwerft of gegeven zijn en die je zeker mee zal nemen naar een volgende fase in je leven. Lieve Dorien, het ga je goed.”

“De grote Chinese wijsgeer Lao-Tse  heeft eens gezegd: ‘Als je iets wilt pakken, moet je het heel even loslaten. Als je iets wilt loslaten, moet je het heel even pakken. Hier en nu wil ik even pakken wat ik los ga laten…,” zo begon de griffier haar afscheidsspeech aan de raad. Na een uiteenzetting over onder meer samenwerking in de Drechtsteden vertelde Zandvliet: “Ik was content met u als raad en trots om uw griffier te zijn, want het voelde goed en fijn om met u samen te werken. U bent een goede raad. Uw debatten gaan ergens over en u weet ondanks verschillen van mening echt samen te werken. U weet dat uw doel, hoewel u misschien een andere aanvliegroute voor ogen hebt, uiteindelijk hetzelfde is: van Alblasserdam een mooi dorp maken, waar het voor iedereen fijn is om er te zijn.”

De griffier sloot af met een gedicht van Aad Nuis. Dorien: “Het heet Binnenhof, maar slaat misschien ook wel een beetje op uw raadszaal…

Binnenhof

Het stille hart van wervelwinden
in dit glas water, Nederland,
waar ik mij steeds terug moet vinden
naast dagtoerist en demonstrant.

Bestaat dit echt of zijn wij spoken,
figuren dansend hand in hand,
gedurig in koud vuur ontstoken
door woorden van dor zand?

Ga maar bij dichter, boeren kijken:
hun taal, hun grond, vast in de hand.
Hier blijft de werkelijkheid ontwijken –
net naast de rand.

Toch zoemt en trilt het hier van krachten,
huist hier het hart (meer dan ‘t verstand)
van wat ik grijnzend hoog blijf achten:
mijn land.

Ik dank u hartelijk. Het ga u goed.”

Als plaatsvervangend griffier is door de gemeenteraad mevrouw Marjon Hendrickx aangesteld.

IMG_3173 (Kopie)

IMG_3178 (Kopie)