wijngaardenWIJNGAARDEN – In Wijngaarden (Molenwaard) is in de afgelopen weken onrust ontstaan, nadat bekend werd dat in het dorp, op een steenworp afstand van een basisschool, een pedofiele man is gaan wonen. De man kreeg vorig jaar een celstraf opgelegd omdat hij tijdens een roofvogelshow op een markt in Nieuw-Lekkerland met ontbloot geslachtsdeel tegen een meisje stond. Verder had de man gefilmd dat hij zijn penis bij het hoofd van een meisje hield en tot slot had de man 3.300 afbeeldingen van kinderporno in zijn bezit. De man heeft zijn detentietijd er inmiddels op zitten.

25 meter
“Afgelopen week hebben we een bijeenkomst gehad in de school. Daar waren onder meer de burgemeester van Molenwaard, de reclassering en ouders uit de buurt aanwezig,” vertelt een bezorgde moeder. De vrouw vervolgt: “Hij woonde na zijn celstraf even in Goudriaan, maar daar zou hij weggepest zijn. Vervolgens is hij op eigen initiatief hierin verhuisd. Hij woont nu op nog geen 25 meter van de school. Hoewel hij goed in de gaten wordt gehouden, is het geen fijn idee.”

Teruggetrokken
De buurtbewoners hebben tijdens de infoavond tips gekregen hoe zij om moeten gaan met de situatie. Zo werd geadviseerd om verdachte situaties altijd bij de wijkagent te melden. Een buurtbewoner die bij de pedofiele man in de straat woont vertelt: “Hij leeft heel teruggetrokken. Het is er vaak donker in huis en hij mag niet langs de school rijden, maar moet via de andere kant rijden. De reclassering acht de kans op herhaling klein. Toch heeft het wel ons denkproces omgezet. Ik heb het ook tegen mijn jongste gezegd dat ze uit moet kijken.”

Terugvallen
De pedofiele man zei vorig jaar in de rechtbank dat hij wel op het goede pad wil blijven, maar dat hij terugvalt in zijn oude patroon als mensen hem uitschelden en zwart maken. “Dan val ik terug, omdat mij het leven toch onmogelijk wordt gemaakt,” aldus de zestiger.

Recht
Burgemeester Van der Borg zegt dat hij zich de ongerustheid van de bewoners kan voorstellen, maar dat de man het recht heeft om een nieuw leven op te bouwen. Mogelijk komt er binnenkort nog een informatiebijeenkomst in Wijngaarden, meldt Rijnmond.nl.