IMG_0553 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Naast het gemeentehuis heeft Alblasserdam heeft er nog twee nieuwe monumenten bij. De woningen aan de Kerkstraat 38/38A en Dam 56 mogen sinds kort ook op de lijst van gemeentelijke monumenten staan. De monumenten liggen in het beschermd dorpsgezicht van Alblasserdam. Aanwijzing vindt plaats met instemming van de eigenaren, op vrijwillige basis. Anders dan de beeldbepalende historische panden en structuren die de gemeente aanwijst als beschermd dorpsgezicht.

Het beschermd dorpsgezicht moet ervoor zorgen dat er in de toekomst geen zaken meer verloren kunnen gaan die deel uitmaken van dit karakteristieke beeld. De gemeente werkt in dit project nauw samen met de historische vereniging West-Alblasserwaard, commissie dorpsbehoud, en de monumentencommissie van Alblasserdam.

Tijdens de wandeling op Open Monumentendag monteerde wethouder Ad Cardon (monumentenbeleid en cultuur) een schildje op de panden van de Kerkstraat en de Dam.