ehboNIEUW-LEKKERLAND – De EHBO- vereniging Nieuw-Lekkerland bestaat op donderdag 26 september precies 75 jaar. De plaatselijke tentoonstellingscommissie van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard stelde in de afgelopen maanden een fraaie expositie samen die een goed beeld geeft van alle activiteiten vanaf de oprichting in 1938. Pia Janse-van der Beek verricht vrijdagavond 27 september de officiële openingshandeling. Zij is de weduwe van de op 5 februari van dit jaar overleden Gerrit Janse, die het initiatief voor het inrichten van de tentoonstelling heeft genomen. De bijeenkomst vrijdagavond is niet alleen toegankelijk voor genodigden, maar ook voor belangstellenden!

Wie kennis wil nemen van de lange geschiedenis van de vereniging is vanaf komende zaterdag welkom in het atrium van Woon-zorgcomplex ’t Waellant aan de Ooievaar 10. De foto’s en attributen kunnen daar tijdens de openingsuren van het complex tot eind oktober worden bekeken.