IMG_0702 (Kopie)ALBLASSERDAM – Zaterdag deden ruim 200 waterpoloërs en wedstrijdzwemmers van jong en oud mee aan de seizoensstart van ZPC Wiekslag uit Alblasserdam. Deze, in zwembad De Hooght georganiseerde Kick-Off 2013/2014, bevatte tal van zwemactiviteiten voor de jeugd in het binnen- en buitenbad, een gezamenlijke BBQ en Wiekslag reikte voor heel de vereniging de gloednieuwe tenues uit. Het Alblasserdamse Wiekslag maakt haar laatste seizoen in Papendrecht mee, omdat het nieuwe zwembad in Alblasserdam voor komend seizoen zal worden gerealiseerd.

De waterpolo-afdeling kan dan ook wedstrijden spelen in het Damdorp en hoeft niet meer uit te wijken naar de buren in Papendrecht. Dit is extra reden voor de club om een clubbrede seizoensstart te hebben.

De zwem- en waterpoloclub is zich op meer vlakken aan het ontwikkelen, want in speeches werd nadrukkelijk gewezen op respect en fair play. Voorzitter Danny van Leeuwen benadrukte dat Wiekslag een hechte vereniging is met teams die altijd fel strijden voor de winst. Deze competitieve insteek en het familiegevoel dat leeft binnen de club, is alleen te combineren met aandacht voor eerlijk spel en een sportieve instelling.

De vereniging wil zich met het oog op het nieuwe zwembad op meer vlakken ontwikkelen. In het 2521-bad zal de club immers meer verantwoordelijkheden krijgen in het beheer van het bad, wat bijzondere inzet vraagt van de leden. Dat vraagt bijvoorbeeld investeringen in opleidingen.

Het bestuur heeft al haar leden alvast nieuwe tenues aan kunnen bieden. Van Leeuwen: “wij willen in het nieuwe zwembad goed voor de dag komen, daarom zijn we blij dat we iedereen een nieuw tenue kunnen bieden. Wij bedanken daarvoor alle sponsoren en vrijwilligers en zien veel nieuwe energie in aanloop naar 2014”.

 

IMG_0633 (Kopie) IMG_0640 (Kopie) IMG_0644 (Kopie) IMG_0665 (Kopie) IMG_0702 (Kopie) IMG_0716 (Kopie) IMG_0724 (Kopie) IMG_0727 (Kopie)