PolitieKINDERDIJK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 8 september een vijftal jongeren aangehouden in Kinderdijk. De aanleiding hiervoor was een aantal vechtpartijtjes op de parkeerplaats bij een horecagelegenheid in het dorp. Lillian van Duijvenbode, woordvoerder van de Politie-eenheid Rotterdam licht de aanhoudingen toe: “Zondagochtend belde de beveiliging van Club Gaga naar de politie, omdat een vervelende klant die de club uitgezet was vervelend bleef doen. Agenten sommeerden de man weg te gaan, waarop de man vertrok.”

Lillian vervolgt: “Op de parkeerplaats ontstonden wat kleine vechtpartijtjes welke door tussenkomst beveiliging en politie snel gestopt konden worden. Na het sluiten van de club kwam de jeugd in grote groepen naar buiten. Alle beveiligers sommeerden de jeugd weg te gaan bij de club vandaan en zich rustig te houden. Een aantal jongeren weigerde te vertrekken, riep vervolgens op tot wanordelijk gedrag (opjutten tegen politie) en/of beledigen van agenten. In totaal zijn vijf personen aangehouden in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. De drie verdachten van het veroorzaken van wanordelijkheden zijn even ingesloten geweest in Dordrecht. Zijn door de wijkpolitie verhoord en met een proces-verbaal heengezonden/ thuisgebracht.” In ieder geval één van de aangehouden jongeren, komt uit Alblasserdam.

Voor het vernielen van de autospiegels, is voor zover bekend nog niemand aangehouden.