IMG_0440 (Kopie)ALBLASSERDAM – Zaterdag 7 september zou om 10.00 uur bij bouwmarkt Hornbach een leuke prijs weggegeven worden door wethouder Veerman van Alblasserdam. De prijs, een accustofzuiger van Bosch, zou gegeven worden aan degene die als eerste een oud apparaat zou inleveren. Na een half uur wachten had nog steeds niemand zich met een apparaat gemeld. Na vruchteloze oproepen op Twitter en Facebook werd besloten het cadeau dan maar aan een willekeurige bezoeker weg te geven. Meneer en mevrouw De Waard uit Nieuw-Lekkerland waren de gelukkigen.

Een kwartier na het uitreiken van de prijs, meldden zich wel twee mensen met oude apparaten. De één met een oude radio, de ander met een elektrische tandenborstel. Zij hadden op Twitter gelezen van de actie, maar visten dus net achter het net.

De komende weken maken Alblasserdammers die hun oude apparaten inleveren kans op een mooi nieuw apparaat zoals een wasmachine, tablet of espressomachine. Die actie geldt tot 26 oktober en is onderdeel van de campagne “Gooi niet weg, lever in”. Met campagne wil de gemeente Alblasserdam alle inwoners op het belang van het recyclen van elektrische apparaten zoals spaarlampen, MP3-spelers, smartphones, laptops en stofzuigers wijzen. Bijna 90% van het materiaal kan weer worden gebruikt om nieuwe producten te maken, en dat is natuurlijk heel goed voor het milieu.

Actiecoupon
Iedereen die van 7 september t/m 26 oktober een oud apparaat bij de milieustraat of deelnemende (kringloop)winkels inlevert, krijgt een actiecoupon die kans geeft op spectaculaire prijzen. De deelnemende winkeliers zijn herkenbaar aan de actieposters in de etalage. Daar kun je een oud elektrisch apparaat inleveren als je hetzelfde apparaat nieuw koopt. Bij de kringloopwinkel kun je oude apparaten inleveren als ze nog hergebruikt kunnen worden. Op de site www.gooinietweg.nl neem je door het invullen van deze actiecode deel aan de actie en maak je kans op het winnen van spectaculaire prijzen.

IMG_0443 (Kopie)