IMG_0156 (Kopie)ALBLASSERDAM – Burgemeester Bert Blase heeft donderdagavond 5 september café ‘t Stekkie op de Dam in Alblasserdam geopend. Hij deed dit samen met Adrie Buijs, een aantal kleinkinderen van Adrie en Jan Buijs. Het is de bedoeling dat Adrie het café gaat runnen. Broer Jan is uitbater bij Blieck’s Point, iets verderop op de Dam. Een aantal maanden geleden ging het café, dat toen nog ‘t Stekje heette, in plaats van ‘t Stekkie, failliet.

“Toen we lazen dat het café failliet was, heb ik naar mijn broer Jan gebeld en met hem overlegd. Ik wilde graag in de horeca en dit was mijn kans. Jan was ook enthousiast. Ik heb vervolgens aar Elsco, de verhuurder van het pand, gebeld en heb aangegeven dat ik interesse had. Zo is het balletje gaan rollen,” aldus Adrie.

Verbouwing
In de afgelopen weken is er hard gewerkt in het café. Adrie: “We hebben boven twee mooie dartbanen, er hangt een tv en beneden hangt een beamer waarmee bijvoorbeeld een leuke voetbalwedstrijd gekeken kan worden. Verder zijn de wc’s verplaatst en vernieuwd.”

Geen concurrentie
Adrie en Jan zien elkaar, hoewel ze nu beiden in de horeca werken, niet als concurrent. “Bij Jan komt veel jongere jeugd. Ik richt me meer op de 25plussers. Ik ben de hele week open, behalve op maandag. ”

Abdij
Jan en Adrie Buijs hebben plannen om ook de Abdij op te gaan knappen en weer te openen. Adrie vertelt hierover: “We willen er wat multifunctioneels van maken. Dat heeft echter wel een vrij grote verbouwing nodig, dus ik wil eerst even aanzien hoe het met ‘t Stekkie gaat. Mogelijk dat we later nog wat met de Abdij doen.”

IMG_0156 (Kopie)

IMG_0139 (Kopie) IMG_0149 (Kopie) IMG_0152 (Kopie) IMG_0173 (Kopie)