voortgezet onderwijs [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – Een aantal betrokken Alblasserdammers organiseert op donderdag 12 september een inspiratiebijeenkomst voor sleutelspelers in het onderwijs en het bedrijfsleven. Gastspreker is Claire Boonstra. Het doel is de handen ineen te slaan zodat Alblasserdamse leerlingen tot maximale ontwikkeling komen. Hoe zetten we talent, passie, motivatie en ambitie in als aangrijpingspunt voor het leren? Dit in tegenstelling tot het opbrengstgerichte economische denken dat het onderwijs op dit moment domineert. Sleutelspelers in het onderwijs en Alblasserdamse ondernemers zijn van harte uitgenodigd om bij de inspiratiebijeenkomst aanwezig te zijn.

De initiatiefnemers willen graag tot concrete resultaten komen: bedrijven in Alblasserdam bereid vinden om leerlingen van groep 6/7 van de Alblasserdamse basisscholen te ontvangen en hen (technische) opdrachten uit te laten voeren. Daarnaast beogen zij stageplaatsen in Alblasserdamse bedrijven voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs.

Gastspreker is Claire Boonstra. Claire is gekozen tot ‘Young Global Leader’ van het World Economic Forum, is ‘Rising Talent’ van het Women’s forum for the Economy and Society, was Online Mediavrouw van het Jaar‘Young Advisor’ van Eurocommissaris Neelie Kroes en is meerdere malen uitgeroepen tot één van de ‘most influential women in technology’ door diverse Amerikaanse organisaties.

Voor deelname is aanmelden vereist. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar hjbea@hetnet.nl. De avond staat onder leiding van wethouder Onderwijs, Peter Verheij.

Programma
19.00 uur      inloop
19.30  uur     ontvangst
19.40 uur      Bert van de Burgt, portefeuillehouder Arbeidsmarkt Drechtsteden
19.50 UUR     inspiratiebijdrage door Claire Boonstra
20.45 uur      pauze
21.00 uur      interactief gesprek over de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven
22.00 uur      afsluiting

Locatie
Valk Welding, Staalindustrieweg 15 te Alblasserdam

Initiatiefnemers
Peter Verheij (wethouder Onderwijs Alblasserdam)
Hillebrand Bearda (onderwijscoördinator CSG De Lage Waard)
Adri Maat (ondernemer)
Frank van Welzenis (oud-directeur basisschool ’t Nokkenwiel)
Martijn Beekhof (directeur basisschool De Boeg)
Arjan Zwaan (Adj. Directeur Dienst PG & Jeugd)