IMG_9983 (Kopie)ALBLASSERDAM – Een 17-jarige scooterrijdster uit Bergambacht is dinsdag 3 september lichtgewond geraakt, nadat zij in botsing kwam met de aanhanger van een busje. Het ongeval gebeurde op de kruising Helling / Grote Beer, onderaan de Brug over de Noord bij Alblasserdam, toen een 30-jarige Rotterdammer  nog net door het oranje verkeerslicht wilde rijden. “Ik heb ik het verkeerd ingeschat. Oranje was niet meer te halen en dus reed ik door rood,” aldus de bestuurder van het busje met aanhanger.

Terwijl de man door rood reed, stak even verderop een 17-jarig meisje met haar scooter over. Het verkeerslicht stond voor haar op groen. De Rotterdammer reed met zo’n zestig kilometer per uur op haar af, kon nog een beetje uitwijken, maar een botsing was niet meer te voorkomen. De Bermambachter viel en raakte lichtgewond. Een rit naar het ziekenhuis was niet nodig. De scooter raakte flink beschadigd. Samen met de politie zijn de schadeformulieren ingevuld. Of het negeren van het rode verkeerslicht nog gevolgen heeft voor de 30-jarige man, is nog onbekend.

Tijdens de afhandeling van het eerste ongeval, gebeurde op de Grote Beer nog een ongeval. Een automobilist keek naar het ongeval aan de overkant en zag daardoor niet dat de automobiliste voor hem remde. Een botsing volgde. De schade bleef beperkt.

IMG_9983 (Kopie)

20130903_165001 (Kopie) 20130903_165318 (Kopie) IMG_9984 (Kopie) IMG_9990 (Kopie)