IMG_9664 (Kopie)PAPENDRECHT- De brandweer is donderdagmiddag 29 augustus rond 13.45 uur met spoed uitgerukt voor een melding van een voertuigbrand ter hoogte van tankstation Total langs de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht.  Ter plaatse bleek dat een bedrijfsauto was gaan roken, nadat de 46-jarige bestuurster uit Rotterdam de motorolie had bijgevuld. “Vanochtend begon het olielampje te branden. Ik heb wat olie bijgevuld en ben verder gaan rijden. Ineens was er veel rook. Ik heb de auto snel langs de kant gezet en ben uitgestapt,” aldus de bestuurster.  De brandweer kon, omdat er niet geblust hoefde te worden, weer snel vertrekken.

De rook werd vermoedelijk veroorzaakt doordat de dop van de koelvloeistof los was geraakt, waardoor de vloeistof over de warmte motor liep. Hoe de dop los kon raken en waardoor de auto exact is gaan roken zal in een garage blijken. Via de leasemaatschappij van de Rotterdamse wordt vervangend vervoer geregeld. Tekst: Peter Stam. Foto’s: Pieter van den Berg en Peter Stam.

IMG_9660 (Kopie) IMG_9669 (Kopie)

IMG_9664 (Kopie)

Auto Totaal BKweg 006 (Kopie)