De krekelsOUD-ALBLAS – Op zaterdag 6 juli wordt in het Trefpunt in Oud Alblas de Bijbelse musical “Da’s typisch Daniël” uitgevoerd door kinderkoor ‘De Krekels’ uit Oud Alblas, onder leiding van Jolanda den Houter. Dit werk is oorspronkelijk in het Engels geschreven voor kinderkoor door het Amerikaanse echtpaar Dennis en Nan Allen onder the titel ‘That’s so Daniel’.

Vertaalde musical
Omdat de Krekels in Oud Alblas vrijwel allemaal nog op de basisschool zitten, heeft Ad van der Rhee, de voorzitter van Eensgezindheid, De Krekels en Sparkling, dit werk in zijn geheel vertaald inclusief de liedjes. Samen met de dirigente zijn daarna nog de nodige tekstplaatsingen bij de liederen geoptimaliseerd. Ook het tienerkoor Sparkling wordt bij deze uitvoering betrokken, zij werken mee met de organisatie en zingen een aantal liederen waaronder één originele versie uit de Engelstalige musical. Op 6 juli zal de première van de Nederlandse versie plaats vinden in gebouw Trefpunt te Oud Alblas.

Deel 1 en 2
De musical speelt zich af via drie in elkaar passende delen. Het eerste tableau is een huiskamer waar een 11-jarig jongetje woont, die Daniël heet en in het begin een gesprek heeft met zijn moeder en zijn zus. Daarna komt zijn opa, die dominee is, op Daniel passen. Daniël simuleert dat hij ziek is, omdat hij eigenlijk niet naar school wil. Opa vertelt Daniël over de Bijbelse Daniël die net als zijn kleinzoon, ook ongeveer 11 jaar was toen hij aan het hof van Nebukadnezar kwam. De vertelling van Opa over de hoogtepunten van het leven van Daniël wordt in het tweede tableau verteld en uitgebeeld door een aantal Krekels.

Deel 3
Het derde deel is een Kazoo orkestje (hoe dat klinkt verklappen we nog niet) met een koor dat liederen zingt over het leven van Daniël en hoe je goede keuzes maakt in eten en drinken, de goede vrienden kiest, hoe behulpzaam voor elkaar te zijn en vele andere levenslessen die kinderen uit het leven van Daniel kunnen leren. Zo is er voor ieder lid van het koor een plaats ingeruimd om haar of zijn bijdrage te leveren.

Veel enthousiasme
De kinderen hebben met veel enthousiasme maandenlang aan de voorbereiding van deze uitvoering gewerkt en hopen op veel toehoorders. In de afgelopen maanden zijn er sponsors gevonden die het mogelijk gemaakt hebben kostendekkend te werken. Hierdoor kon ook een mooi decor worden gerealiseerd dat ontworpen is door Marge Architecten in Rotterdam en gedrukt is bij Esbi in Bleskensgraaf, zodanig dat dit demontabel en herbruikbaar is als andere koren of verenigingen deze musical willen uitvoeren.

Bergen werk
Een team van vrijwilligers voornamelijk bestaande uit ouders van De Krekels, bestuursleden en de leidinggroep van de jeugdkoren heeft in de afgelopen maanden bergen werk verzet om accessoires te maken, de kleding te verzorgen, een schmink- en geluidsplan plan te maken en nog veel meer. Het team is bovendien bij de uitvoering ook aanwezig voor en achter de schermen om alles soepel te laten verlopen.

Entree
De musical begint op 6 juli om 19:30 uur zaal open 19.00 uur. De toegang bedraagt 5 euro, kinderen tm 12 jaar 2,50 euro en kinderen onder 6 jaar hebben gratis toegang.

Informatie
Ad van der Rhee 0184 699081 of 0628 368 398
Jolanda den Houter 0655 505 576
Website: www.eensgezindheid-dekrekels.nl
email: info@eensgezindheid-dekrekels.nl