rivierenbuurt alblasserdamALBLASSERDAM –  De meerderheid van de huishoudens in de Alblasserdamse Rivierenbuurt wil toch ondergrondse containers in de wijk. Dat blijkt uit een onlangs gehouden enquête in de wijk. In de raadsvergadering van 26 maart activeerde de gemeenteraad van Alblasserdam een bedrag van 65.000 euro voor de aanschaf en plaatsing van vijf ondergrondse containers in de Rivierenbuurt. Volgens buurtbewoner P. Kranendonk was zijn buurt echter tegen de plaatsing van de containers. Besloten werd dat er eerst een enquête gehouden zou worden, voordat de containers daadwerkelijk geplaatst zouden worden. De enquête is inmiddels gehouden. 260 formulieren werden verspreid en 63 daarvan werden teruggestuurd.

Uit de enquête blijkt dat 43 huishouden vóór de plaatsing van de ondergrondse containers zijn en negentien huishoudens er tegen zijn. Één persoon stuurde terug dat hij er geen mening over heeft. Mensen die niets terugstuurden, stemden indirect in met het voorstel om de containers wel te plaatsen. Op basis van inzendingen kan geconcludeerd worden dat de containers dus gewild zijn in de wijk.

Zwaar tegen
Buurtbewoner Kranendonk was fel tegen het voorstel. Hij zei: “Het zou ongehoord zijn als ouderen honderd meter door weer en wind moeten lopen om van hun vuilnis af te komen. Ik ben zwaar tegen.”

Opknapbeurt van een miljoen
De vijf ondergrondse containers worden tegelijk met de opknapbeurt, die dit jaar nog moet plaatsvinden, in de wijk geplaatst. Voor de opknapbeurt van de buitenruimte is een bedrag van ongeveer één miljoen euro uitgetrokken.