IMG_2693 (Kopie)Let op dit betreft een betaalde advertorial.
ALBLASSERDAM – Hij werd opgeleid door van de grootste meesters van Europa en China: grootmeester Yuliang en nu geeft J. Mario Rioux uit Kinderdijk zelf les in MFC Maasplein in Alblasserdam. Elke maandag en donderdag geeft de Kinderdijker les in Tai Chi, Qigong en Wushu (kung fu). De lessen zijn in principe geschikt voor alle leeftijden en zijn gezond voor lichaam en geest. “Het verhelpt blokkades in de energiebaan in het lichaam. Door deze lessen gaat de energie in het lichaam weer stromen,” vertelt sportschoolleraar Mario.

Lessen
De Wushulessen worden gegeven op maandagmiddag vanaf 17.00. Deze lessen zijn er voor kinderen vanaf vijf jaar. Op donderdag is er vanaf 18.00 Qigong, gevolgd door Tai Chi. Afsluitend wordt er Wushu gegeven. De lessen op donderdag zijn bedoelde voor mensen vanaf twaalf tot 99 jaar.

Wie is Mario
J. Mario Rioux is opgeleid door grootmeester Yuliang en beoefend sinds zijn achttiende levensjaar vechtsport. Mario vertelt: “Twee maal per week train ik bij grootmeester Yuliang. Ook neem ik regelmatig deel aan internationale wedstrijden. Je kunt jezelf blijven verbeteren. Daar komt geen eind aan.”

Waar is Tai Chi goed voor?
De sportschoolleraar van Gūanfù Taiji (zo heet de school van Mario) legt hieronder uit waar hij les in geeft. “Tai Chi is een Chinese bewegingsleer waarbij je door ronde, vloeiende en harmonieuze bewegingen je lichaam ontwikkelt naar een hoger niveau van gezondheid. Door intensief en nauwkeurig de bewegingen te volgen, leer je bewust om te gaan met je lichaam en geest. Je bouwt je lichaam op naar een innerlijke gezondheid en vele ziekteverschijnselen zullen verdwijnen, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn, maagpijn en stress. Het instrument voor deze bewegingen is het lichaam, maar ook diverse wapens, zoals zwaard, waaier, stok, et cetera.”

Verbetert de gezondheid
Zowel Qigong als Tai Chi kennen verschillende vormen, die ontstaan zijn in verschillende perioden en verschillende streken in China. Mario vat het samen met: “Qigong is een verzameling traditionele Chinese gezondheids- en fitnessoefeningen die al duizenden jaren beoefend worden in China. Door het beoefenen van de zachte vorm van Qigong versterkt en verbetert men de gezondheid op vele aspecten, zoals het ademhalingssysteem, het zenuwstelsel, de werking van verschillende organen, de energie doorstroming, de flexibiliteit van het lichaam en de algehele balans. Het instrument om Qigong te beoefenen is het lichaam. Met minimaal fysieke inspanning maximaal resultaat.”

Wushu
Wushu beoefenen vraagt van de beoefenaar discipline en doorzettingsvermogen vanwege de behoorlijk inspannende oefeningen/bewegingen. Met Wushu verbetert men de conditie soepelheid, concentratievermogen, algehele fitheid en lichamelijk en geestelijk welbevinden.

Bijna iedereen kan meedoen
Geïnteresseerden kunnen zelf kiezen voor welke lessen ze kiezen. Ook een combinatie is mogelijk. De drempel is laag bij beoefenen van Tai Chi en Qigong en daarom spelen leeftijd en lichamelijk conditie geen rol. Qigong kan zittend op een stoel of in een rolstoel beoefend worden. Tai Chi kan in gradatie, waardoor iets meer van het lichaam gevraagd wordt.

Contact

Buiten het volgen van de lessen is het mogelijk om privéles te krijgen, of groepslessen op eigen locatie. Ook is het mogelijk om in overleg een workshop te organiseren. Voor informatie of het vrijblijvend meedoen van een proefles, is de sportschool bereikbaar op 06-33906041. Ook is het mogelijk om via de website www.guanfu-taiji.nl contact op te nemen. Daarnaast is Gūanfù Taiji te volgen op Facebook.

IMG_2693 (Kopie)

IMG_2055 (Kopie) IMG_2060 (Kopie) IMG_2069 (Kopie) IMG_2652 (Kopie) IMG_2658 (Kopie) IMG_2662 (Kopie) IMG_2674 (Kopie) IMG_2675 (Kopie) IMG_2677 (Kopie) IMG_2682 (Kopie) IMG_2686 (Kopie)