IMG_4718 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – 110 lantaarnpalen en 75 armaturen worden deze zomer in onder meer de Bilderdijkstraat, de Brederostraat, de Rembrandtlaan en de Vinkenpolderweg in Alblasserdam vervangen. Dat heeft de gemeenteraad van Alblasserdam dinsdagavond 25 juni besloten. In het totaal wordt er 55.000 euro uitgetrokken voor het project. De palen en armaturen moeten vervangen worden, omdat ze de technische levensduur hebben overschreden.

Door die achterstand loopt de gemeente een veiligheidsrisico. “Aluminium masten kunnen er bovengronds goed uitzien, maar bij forse (wind)  belasting toch omvallen, met alle gevolgen van dien,” zo is te lezen in het raadsvoorstel.

De lampen zullen niet vervangen worden voor LED-verlichting, omdat de vervanging op diverse verspreide locaties plaatsvindt. “Het plaatsen van LED-verlichting vraagt een integrale aanpak van straten / wijken. In de toekomst is het wel mogelijk om op de nu nieuw te plaatsen masten, LED-verlichting te plaatsen. De standaardarmaturen die nu geplaatst worden, zijn bij een eventuele overgang naar LED-verlichting, nog bruikbaar op andere locaties waar nog niet over wordt gegaan op LED-verlichting,” aldus wethouder Cardon in de raadsinformatiebrief.