7 (Kopie)PAPENDRECHT – Een auto is dinsdagmiddag 25 juni op de A15 bij Papendrecht volledig uitgebrand. De bestuurder, een man uit Zeist, werd rond 17.40 uur door medeweggebruikers gealarmeerd, omdat er rook onder zijn wagen vandaan kwam. De man zette de auto langs de kant, pakte nog snel zijn spullen en moest daarna toezien hoe zijn veertien maanden oude Volvo V60 in vlammen op ging. De Papendrechtse brandweer had de brand snel onder controle, waardoor verdere schade aan het asfalt en het bovengelegen viaduct voorkomen kon worden. Niet veel later werd de wagen opgehaald door een berger.

Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. “Ik heb geen idee hoe dit kan. Er stond nog geen 50.000 kilometer op. Misschien dat er ergens kortsluiting is ontstaan?,” opperde de eigenaar van de auto.

File
Om de brand goed te kunnen blussen, werd de A15 in de richting van Gorinchem volledig afgesloten. Dit had tot gevolg dat er lange files ontstonden. Het verkeer stond al ver voor Alblasserdam vast. Ook in de tegenovergestelde richting ontstond een file van zo’n negen kilometer. Die werd veroorzaakt door kijkers.

 

Marin Korevaar

Foto: Martin Korevaar.

Mandy van Ast

Foto: Mandy van Ast.

IMG_5066 (Kopie) IMG_5073 (Kopie) IMG_5080 (Kopie) IMG_5086 (Kopie) IMG_5094 (Kopie) IMG_5098 (Kopie) IMG_5104 (Kopie) IMG_5108 (Kopie) IMG_5113 (Kopie) IMG_5118 (Kopie)

7 (Kopie) 3 (Kopie) 4 (Kopie) 6 (Kopie) 8 (Kopie) 9 (Kopie) 10 (Kopie) photo (Kopie)