ALBLASSERDAM – Op zaterdag 28 september wordt voor de tweede keer in de geschiedenis een zomermolentocht georganiseerd door Rotaryclub Kinderdijk. Om zo veel mogelijk deelnemers in staat te stellen om mee te doen aan deze tocht wordt de datum ruimschoots van te voren aangekondigd. De Zomermolentocht is de tegenhanger van de Molentocht die ’s winters op de schaats wordt gereden. Uiteraard gaat de tocht niet over, maar langs het water. Over de fietspaden.

De start is vanaf 09.00 uur in het Wapen van Alblasserdam. Er zijn afstanden van 25, 50 of 75 kilometer af te leggen. Door mee te fietsen wordt het onderzoek naar oorzaak en gevolgen van hart-, long- en luchtwegaandoeningen bij kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis ondersteund.

Het geld, dat door sponsorbedrijven bijeen gebracht wordt, zal gebruikt worden voor het Kinderthoraxcentrum van het Sophia Kinderziekenhuis.  IHC is de hoofdsponsor. De deelname is gratis. Bij de start kunnen deelnemers, niet verplicht, geld doneren voor dit goede doel. Aanmelden kan nu al via de site www.zomermolentocht.nl.  Rotaryclub Kinderdijk rekent op een groot aantal deelnemers.