IMG_4514 (Kopie)ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse avondvierdaagse is donderdagavond 20 juni feestelijk afgesloten met een defilé vanaf Sportpark Molenzicht naar het Raadhuisplein in Alblasserdam. Meer dan 2.000 vrolijke deelnemers liepen in een optocht door het dorp en werden onderweg aangemoedigd door enkele honderden Damdorpers langs de kant. De organisatie kijkt terug op vier fantastische dagen. “Het was een leuke, warme week. Wij zijn blij dat met het weer dat we hadden. Het is allemaal goed verlopen. Het was gewoon een supereditie,” vertelt Trudie van Kwawegen, voorzitter van de organisatie van de avondvierdaagse.

Onderweg werden de deelnemers beloond met medailles, snoep en bloemen. De Klasgenootjes, een groep kinderen van basisschool De Schalm, kregen bij de finish een beker mee naar huis, omdat hun groep in de afgelopen drie jaar het meest is toegenomen qua aantal deelnemers. Verder werden er 25 bioscoopkaartjes uitgedeeld onder de deelnemers. Elke deelnemer maakte kans op zo’n kaartje.

De EHBO had het dit jaar druk met het verzorgen van de blaren, die de deelnemers hadden opgelopen bij hun wandeling.

De jaarlijkse vierdaagse werd mogelijk gemaakt door de inspanning van ruim zeventig vrijwilligers.

Ps. De foto’s bij dit artikel worden, vanwege het grote aantal, op een andere manier getoond dan u gewend bent. Als het goed is kunt de afbeeldingen via een fotoalbum bekijken. Mocht dit niet goed werken, wilt u dat dan laten weten via info@alblasserdamsnieuws.nl of via 0640092253 (WhatsApp, sms, Viber of normaal bellen)? Tekst en foto’s: Peter Stam.

IMG_4177 (Kopie) IMG_4194 (Kopie) IMG_4217 (Kopie) IMG_4259 (Kopie) IMG_4412 (Kopie) IMG_4445 (Kopie) IMG_4498 (Kopie) IMG_4526 (Kopie) IMG_4561 (Kopie) IMG_4589 (Kopie)

IMG_4514 (Kopie)

[nggallery id=6]