vredevierdaagseALBLASSERDAM – Op donderdag 20 juni ontvangt loco-burgemeester Sjoerd J. Veerman wandelaars die lopen voor vrede. De wandelaars van de Vrede Vierdaagse (V4D) overhandigen om 16.30 uur hun vredesquotes aan Veerman die erg verheugd is dat de wandelaars als eerste Alblasserdam aandoen. “Ik geef alle deelnemers graag mijn eigen vredesquote mee: ‘Hoe lieflijk zijn de voeten van hen die het goede nieuws brengen’.”

Initiatief
Het initiatief van de Vrede Vierdaagse ligt bij Rotaryclub Alphen aan den Rijn en haakt aan bij MasterPeace. De organisator betrekt lokale afdelingen en bestuurders van de gemeenten waar de tocht doorheen voert, bij het evenement. Burgemeester Eenhoorn van Alphen aan den Rijn geeft donderdagochtend het startsein. Na hun bezoek aan Alblasserdam ontmoeten de wandelaars leden van de Rotaryclub Kinderdijk en Papendrecht.

Doel
Het doel van de wandeltocht is aandacht vragen voor vrede. Het gaat om een afstand van 180 km in totaal, een afstand die volgens Rotary Alphen menig vluchteling aflegt. De tocht is in etappes opgeknipt. Deelnemers kunnen een afstand helemaal of gedeeltelijk afleggen. De wandelaars laten zich sponsoren en de opbrengst gaat naar Shelterbox. Een shelterbox is een noodonderkomen voor mensen in rampgebieden en biedt hen waardigheid, onderdak en warmte. Volgens Rotary Alphen aan den Rijn zijn er door de UNHCR (Het Hoog Commissariaat der Verenigde Naties voor Vluchtelingen) in 2011 meer dan 10 miljoen vluchtelingen geteld.

V4D vindt plaats van 20 t/m 23 juni. Op dag 1 lopen de wandelaars van Alphen aan den Rijn naar Alblasserdam. Dag 2 voert van Dordrecht naar Zundert. De volgende dag wordt gewandeld naar Lier in België. De tocht eindigt op de vierde dag in Brussel.