600 meter 2013ALBLASSERDAM – Basisschool De Loopplank heeft zaterdag 15 juni de negentiende schoolatletiekdag bij de accommodatie van de Atletiekvereniging  AAA in Alblasserdam gewonnen. Circa 125 schoolkinderen van de Alblasserdamse basisscholen hadden zich aangemeld om aan dit sportieve evenement deel te nemen. Samen met vijftig vrijwilligers van de atletiekvereniging werd het wederom een spannende en enerverende sportdag. Ondanks de weinig hoopgevende weersverwachting was het een prachtige dag om buitensport te beoefenen.

Alle kinderen moesten diverse atletiekonderdelen uitvoeren, daarbij aangemoedigd door medescholieren en aanwezige ouders. Gedurende het verloop van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat de hoofdprijzen verdeeld zouden worden tussen ’t Nokkenwiel, De Loopplank en Het Kompas. Nek aan nek streden de scholieren tegen elkaar en werd om elke overwinning gevochten. Sportiviteit en sportplezier bleven echter in alle gevallen de boventoon voeren waardoor het een fantastisch sportevenement werd. Uiteindelijk werd de 600 meter de scherprechter en bleek De loopplank over de langste adem te beschikken op de voet gevolgd door Het Kompas en ‘t Nokkenwiel. Groot was het enthousiasme van de scholieren van De Loopplank en vol trots zal volgende week de overwinningsbokaal op de school gepresenteerd worden.

Tijdens het verwerken van alle resultaten, werd er door Maarten en Christiaan van Jongleerentertainment een spectaculaire acrobatische show gegeven. Kinderen en toeschouwers genoten zienderogen van dit spektakel. Aan het eind van de dag gingen alle kinderen met een voldaan gevoel naar huis en waren de massaal aanwezige begeleiders en ouders tevreden en vol lof over de organisatie van deze unieke Alblasserdamse sportdag. Ook de vijftig vrijwilligers en de organisatoren waren uitermate tevreden over het verloop van deze sportdag en bevestigden dat ook volgend jaar weer een schoolatletiekdag zal worden georganiseerd.

Tekst en foto’s zijn ingestuurd door Herman Hofstede.

600 meter 2013 loopplank winnaar warming up 2013

Deel dit bericht via...