foto straatspeeldag2ALBLASSERDAM – Deze week werd bij Speeltuin Vereniging Kinderdijk in de Fop Smitstraat in Alblasserdam de jaarlijkse buitenspeeldag gehouden. “De dag was een groot succes. Er waren ongeveer 250 kinderen die naar hartenlust buiten hebben gespeeld en genoten hebben van de diverse spelletjes die werden aangeboden,” zo laat Maaike Lindemans van het Jongerenwerk Jeugd-Punt weten.

De kinderen konden dit jaar tien spelletjes spelen. Deze spelletjes waren: penalty schieten, snoephappen, fles werpen, midget golf, blikwerpen, zaklopen, aardappel parcours, sjoelen, waterglijzeil en niet te vergeten de paardenkoets. De buitenspeeldag werd geopend door wethouder Ad Cardon die de kinderen veel plezier wenste bij het spelen.

Het succes van de buitenspeeldag is mede te danken aan de medewerkers van de Speeltuin Vereniging Kinderdijk en de medewerkers van Jongerenwerk Jeugd-Punt Alblasserdam. Daarnaast stonden er ongeveer vijftien vrijwilligers klaar om deze dag mede tot een succes te maken. “Iedereen heeft zich keihard ingezet en daarvoor hartelijk dank,” aldus Maaike.

foto straatspeeldag1