pinnen pinautomaat geld opnemen (Kopie)ALBLASSERDAM – De geldautomaat van ING aan het Scheldeplein in Alblasserdam verdwijnt naar verwachting aan het einde van deze maand. Dat is twee maanden later dan gepland. Intussen biedt de Coop Supermarkt aan het Scheldeplein een alternatief. In de winkel staat sinds kort een geldautomaat. “Gezien het aantal reacties en de toon van de reacties was hij me duidelijk dat er in de wijk Kinderdijk wel degelijk behoefte is aan een geldautomaat,” vertelt Arjan van Es, eigenaar van de supermarkt.

Automaat in de winkel
Hij vervolgt: “Ik ben gaan onderzoeken of er buiten de banken om mogelijkheden waren om toch een geldautomaat aan het Scheldeplein te behouden. En die heb ik gevonden. Sinds het begin van deze maand staat in de Coop een automaat waar geld opgenomen kan worden.”

Openingstijden
Geld opnemen is alleen mogelijk als de winkel open is. De openingstijden zijn: Ma – Wo: 08:00 – 18:00, Do – Vr: 08:00 – 21:00, Zat: 08:00 – 17:00.

CDA Alblasserdam
CDA Alblasserdam startte onlangs een actie, waarbij brieven werden gestuurd naar diverse banken met het verzoek om een geldautomaat aan het Scheldeplein te vestigen, omdat die van ING weggehaald wordt. “Banken hebben daar niet op gereageerd. Kortom: geen enkele bank voelt zich geroepen om een geldautomaat aan het Scheldeplein te exploiteren,” aldus Van Es.

Weinig gebruik van gemaakt
De geldautomaat van de ING-bank wordt weggehaald, omdat er volgens de bank ‘heel gering’ gebruik gemaakt wordt van de voorziening. “In Alblasserdam hebben we naast deze automaat nog drie andere faciliteiten. Omdat die bij het Scheldeplein relatief erg weinig gebruikt werd, is er voor gekozen om die te verwijderen,” aldus Karin van der Pol, persvoorlichtster bij ING. Volgens de bank was het aantal ING- pinautomaten in het Damdorp ook niet in verhouding met de grootte van het dorp. Van der Pol: “Vier is ‘overdone’ voor deze plaats. Zeker als je ziet hoeveel automaten er nog van andere banken staan.”