Pupillen kamp 2013 (5) (Kopie)KINDERDIJK – De pupillen van voetbalvereniging De Zwerver in Kinderdijk hebben 1610 euro opgehaald voor de stichting LumaHelpt. Dit deden zij door middel van sponsorvoetbal. weekeinde werd, tijdens het pupillenkamp, een cheque overhandigd aan de heer en mevrouw Kallewaard van de LumaHelpt. De stichting heeft in Zuid-Afrika drie schooltjes gebouwd voor aids-weeskinderen en zorgt ervoor dat deze kinderen elke dag naar school kunnen en daar ook te eten krijgen.

Oppermachtig
Het sponsorvoetbal was een soort ‘tegenprestatie’ die de kinderen deden, voor alle activiteiten die zij konden doen tijdens het pupillenkamp dat vrijdag en zaterdag werd gehouden. De pupillen hadden zoveel mogelijk sponsoren gezocht voor hun activiteiten en waren ingedeeld in teams. Daarbij hoorden uiteraard een logo en een yell. De leukste yell werd later op de avond onder luide bijval in de kantine ten gehore gebracht. Deze luidde: “De Zwerver is oppermachtig, door naar de volgende tachtig!” Daarmee werd een link gelegd naar het tachtigjarige bestaan van de Kinderdijkse club aan de Schans.

Erg blij
Mevrouw Kallewaard van de stichting vertelde na het in ontvangst nemen van de cheque erg blij te zijn met het bedrag. Kallwaard: “Zo’n mooi bedrag hadden wij echt niet verwacht. Hier kunnen wij zeker een mooi sportveldje voor aanleggen. Ook zullen er echte voetballen gebruikt kunnen worden, in plaats van de door kinderen zelfgemaakte ballen met papier en elastiek.”

Fruitbomen
Later vertelde mevrouw Kallewaard nog dat er bomen zullen worden geplant bij het aan te leggen veldje. Geen gewone bomen, maar fruitbomen zodat het niet alleen fijn is om onder te zitten maar dat de kinderen ook het fruit kunnen plukken. Om het planten van de bomen mogelijk te maken kunnen deze worden geadopteerd. Meer informatie hierover kunt u inwinnen bij de Stichting LUMAhelpt of ga naar de website www.lumahelpt.nl . Één boom komt er in elk geval. Uit naam van vv De Zwerver zal de eerste boom worden geplant.

Foto’s en tekst zijn ingezonden door Marjon van Genderen.

Pupillen kamp 2013 (5) (Kopie)

Pupillen kamp 2013 (1) (Kopie) Pupillen kamp 2013 (8) (Kopie) Pupillen kamp 2013 (9) (Kopie) Pupillen kamp 2013 (11) (Kopie) Pupillen kamp 2013 (12) (Kopie)