IMG-20130508-WA0006NIEUW-LEKKERLAND – De tent staat en het feest begint bijna. Van donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei, vindt er in Nieuw-Lekkerland een feestweek, georganiseerd door de Stichting Feestweek Nieuw-Lekkerland, plaats. Er staat weer van alles op het programma. Wat er zoal te doen is, leest u in het onderstaande programma.

Donderdag: ‘Feestcafé XXL’
Bar Gebeuren, Feestzanger Henk Robbenmond, FeestDJ Leipe Lesley!
Medeorganisator Jelle de Mik vertelt hierover: “Een gezellige avond, met blaasorkest, zanger, en allerlei soorten feestmuziek! Prima vermaak op Hemelvaartsavond!”

Vrijdag: Lekker ‘Lands Los’
Vato Gonzalez & MC Tjen, Dj Yella Yella, Dj Kelvin Starz
Medeorganisator Jelle de Mik vertelt hierover:”Een echte house/dance avond. Ik ben er trots op dat het gelukt is om ‘Vato Gonzalez & MC Tjen’ naar ons ‘dorpje’ te halen. Dit zijn absoluut 2 bekende namen in de internationale housewereld, en ik verwacht dat we op die avond toch ook aardig wat publiek uit de omliggende plaatsen zullen hebben.”

Zaterdag: ’Rock ‘n Roll!’
Coverband Footloose, (Oud Paard)-Dj Ruud Stokman & Dj Pleun
Medeorganisator Jelle de Mik vertelt hierover:”Toppers uit de 70’s en 80’s, afgewisseld met wat recentere pop en rock muziek! Footloose heeft al eens eerder opgetreden in Nieuw-Lekkerland en daar werd alleen maar positief op gereageerd, vandaar dat wij ze ook erg graag op ons podium wilden hebben. Dat i.c.m. Dj Ruud Stokman die vroeger de pannen van het dak draaide in het ‘Paard’ en onze eigen Dj Pleun moet gewoon een topavond worden!”

Zaterdagmiddag: Gratis Kindermiddag (14:00-17:00U
Medeorganisator Jelle de Mik vertelt hierover: “Aangezien we ondanks de crisis toch een groot aantal sponsors mochten verwelkomen(waarvoor hartelijk dank), en er ook van daaruit vraag naar was hebben we op zaterdagmiddag een gratis kindermiddag met schminken, marmottenrace, karaoke en kinderdisco.”

Zondag: Praise / Sing-in
Medeorganisator Jelle de Mik vertelt hierover: “Tijdens de planningen van Feestweek 2013 kwam er vanuit Keerpunt Nieuw-Lekkerland de vraag of er misschien een mogelijkheid was voor een samenwerking m.b.t. de feestweek. Uit ervaring wisten deze mensen hoeveel werk en financiën er bij een tentactie komen kijken, en wilden bekijken of dat met ons viel te combineren. De eerste mogelijkheid om een praise avond te organiseren op Hemelvaartsdag bleek n.a.v. diverse factoren niet ideaal te zijn, maar uiteindelijk was er toch een mogelijkheid met het invullen van de zondagavond! Wij vanuit de stichting zijn hier erg blij mee, en hopen ook hiermee duidelijk te maken dat we een stichting zijn voor en door Lekkerlanders! Respect voor elkaar is erg belangrijk in zo’n kleine gemeente.”

Kaartprijzen Feestweek:
Donderdag 7,50
Vrijdag 10,00
Zaterdag 10,00
Passe Partout (3 dagen): 25,00
Tent open 20:00U – 01:00

Kaartjes zijn per heden te verkrijgen bij Primera Nieuw-Lekkerland en Feestcafé ’t Fust Nieuw-Lekkerland.

Over de Stichting Feestweek Nieuw-Lekkerland

Wie zijn jullie?
Wij zijn Stichting Feestweek Nieuw-Lekkerland. Een stichting opgezet door Nieuw-Lekkerlanders, en voor Nieuw-Lekkerlanders. We zijn totaal niet gebonden aan bepaalde verenigingen of organisaties, maar geheel vanuit onszelf opererend met een eigen doel. Onze naam verklapt natuurlijk al een gedeelte van onze activiteiten.

Wat willen jullie bereiken?
Wij hebben meerdere doelen. Omschreven staat: Het organiseren van evenementen en activiteiten in de omgeving Nieuw-Lekkerland. Maar wat er ook staat: Het ondersteunen van goede doelen en lokale verenigingen. Denk hierbij aan: Een openbaar speeltoestel wat aan vervanging toe is, lokale (gratis) evenementen voor de jeugd, nieuwe ballen voor een (volleybal?)vereniging.. Een groep mensen uit Nieuw-Lekkerland wat vrijwilligerswerk gaat doen in een 3e wereld land? Noem het maar op.

We willen een beetje leven in de brouwerij, we zien dat een hoop omliggende dorpen hun ‘eigen’ feestweek of feest hebben, en dat mist helaas in Nieuw-Lekkerland. Nou, waarom dan niet dit organiseren en er een stichting aan vasthangen die ook nog nuttige dingen gaat doen met de opbrengst.

We hopen dat de feestweek goed aanslaat, word gewaardeerd en daardoor een jaarlijks terug kerend evenement in ons dorp kan worden.

Hoe gaan jullie dit bereiken?
Allereerst hebben we dit jaar op Koninginnedag een gratis ‘dance’ evenement opgezet in Nieuw-Lekkerland. Een beetje Dordrecht in het klein. Dit is gratis omdat de complete licht & geluid show word gesponsord door Sound & Light Supply, dit kost normaal gesproken zo een paar honderd euro.

Verder hebben we natuurlijk onze Feestweek welke gaat plaatsvinden van 9 t/m 12 mei (Hemelvaartsweekend) en waarbij we een programma hebben samengesteld voor alle leeftijden, en alle doelgroepen. We proberen het iedereen naar hun zin te maken.

Verdere informatie over de stichting is te vinden via:
Website: www.feestweeknwll.nl
Facebook: Feestweek Nieuw-Lekkerland
Twitter: @Feestweeknwll

3075387-0