IMG_6056 (Kopie)ALBLASSERDAM – Ter gelegenheid van de aanstaande troonswisseling hebben alle Alblasserdamse basisscholen afgelopen week meegedaan aan de koningsspelen. Op en rondom iedere school waren er leuke activiteiten, alleen hadden de kids wel de pech dat het soms flink regende. Het gemeentebestuur van het Damdorp deed tijdens de koningsspelen actief mee. Zo opende burgemeester Bert Blase op De Schalm de koningsspelen door de eerste kroningsbundel met gedichten van kinderen van De Schalm over het koningspaar te overhandigen aan drie kinderen.

Aan Nienke Huijgen omdat zij die dag jarig was, aan Raphael Booiman, omdat hij tegelijk met Willem-Alexander jarig is. En aan Joep Moerland, want hij is jarig op de oorspronkelijke koninginnedagdatum, 30 april 2013. Alle andere kinderen kregen later op de dag een bundel mee naar huis. Na de officiële handeling begon het koningsontbijt.

Vervolgens liepen  de kinderen een koningsrun voor KIKA. De kinderen hadden zich per rondje laten sponsoren.  “We hopen op een mooie opbrengst en hebben voor dit doel gekozen omdat één van onze leerlingen op dit moment (gelukkig) aan het herstellen is van kanker,” aldus schooldirecteur Marleen de Gruijter.

De leerlingen van De Boeg volgden een circuit met oudhollandse spelletjes. Er liepen veel Willem-Alexanders en Máxima’s rond vanwege de look-a-like wedstrijd.

Elke school had zijn eigen activiteit bedacht. Van Vossenjacht tot Sportspelen en van Oud Hollandse Spelen tot een Cultuur project. Ook werden er oranje tompouces gemaakt.

De gemeente Alblasserdam is verheugd met zoveel sportiviteit en deelde net als bij de troonswisseling van koningin Wilhelmina in 1948 en bij koningin Juliana in 1980 een mok uit aan alle Alblasserdamse basisschoolleerlingen. Op woensdag 24 april reikte wethouder Peter Verheij om 8.30 uur de eerste mok uit aan basisschool ’t Nokkenwiel (locatie Maasplein). Leerlingen van deze school hadden al eerder vakantie en zijn daarom uitgeweken naar woensdag 24 april.

Wethouder Sjoerd J. Veerman (sport) woonde op vrijdag het ontbijt op basisschool Het Kompas bij en geeft daarna het startschot voor de Alblasserdamse spelen om 9.30 uur. Wethouder Ad Cardon sloot op De Loopplank het cultuurproject van de afgelopen weken af. Wethouder Peter Verheij woonde op vrijdagmiddag om 13.30 uur het concert op de Ds J. Beukelmanschool (locatie Weverstraat) bij. Aan dit concert werkten zowel de kinderen als de bezoekers van Dagactiviteiten Wilgenheim mee. Vanwege het slechte weer werd het concert echter binnen in plaats van buiten gegeven. Foto’s André Veth, Marleen de Gruijter, Peter Stam.

 

IMG_6022 (Kopie) IMG_6028 (Kopie) voorbereiding 26 4 1 Op het Kompas ontbijten Andre Veth (Kopie) koningsspelen 023 (Medium) (Kopie) koningsspelen 020 (Medium) (Kopie) koningsspelen 017 (Medium) (Kopie) koningsspelen 007 (Medium) (Kopie) koningsspelen 006 (Medium) (Kopie) koningsspelen 005 (Medium) (Kopie) koningsspelen 001 (Medium) (Kopie) IMG_6152 (Kopie) IMG_6124 (Kopie) IMG_6098 (Kopie) IMG_6077 (Kopie) IMG_6070 (Kopie) IMG_6064 (Kopie) IMG_6063 (Kopie) IMG_6062 (Kopie) IMG_6056 (Kopie) IMG_6054 (Kopie) IMG_6045 (Kopie) IMG_6030 (Kopie)