IMG_6212 (Kopie)ALBLASSERDAM – Bijna dertig kinderen hebben vrijdagavond 26 april op versierde fietsen, steppen. skelters en buggy’s door Alblasserdam gereden. De optocht ging vanaf 18.30 uur van start vanaf het Raadhuisplein en trok onder leiding van het muziekkorps en de politie door de straten van Alblasserdam. Na zo’n 45 minuten lopen arriveerde de stoet weer bij het Raadhuisplein. Daar kregen zes kinderen een prijs, omdat zij volgens de jury op de mooiste fietsen reden.

Winnaars
Carmen van der Rhee werd in de leeftijdscategorie van nul tot vijf jaar eerste, Owen Houdé kreeg de tweede prijs en de derde prijs was voor Seb Ham. In de leeftijdscategorie zes tot twaalf jaar won Eva Bot de eerste prijs, Senna Geurts de tweede en Jasper van Ballengooijen de derde.

Lagere opkomst
De organisatie van de optocht was in handen van het Oranjecomité Alblasserdam. Met 29 deelnemers was de opkomst een stuk minder dan andere jaren. “Het wisselvallige weer heeft er denk ik voor gezorgd dat de opkomst iets minder was dan voorgaande jaren. Toch was het ook dit jaar weer hartstikke leuk. Iedereen heeft genoten,” aldus één van de organisatoren.

De versierde fietsenoptocht gold als aftrap voor alle activiteiten in het hele dorp op Koninginnedag. Dit jaar vinden er extra veel activiteiten in Alblasserdam plaats in verband met de kroning van Koning Willem Alexander.

Optredens
Op 27 april.staat de Kronings Jazzz… gepland in Het Wapen van Alblasserdam. Een gezellige avond met de Skihut on Tour kan op 28 april in Landvast worden beleeft en maandag 29 april is Bliecks Point geopend. Het avondprogramma van deze bijzondere en voorlopig laatste Koninginnedag wordt op het Raadhuisplein gevuld met optredens van bekende namen zoals de Donuts, the Bleaks en hoofdact ‘De Heeren van Aemstel Live Band’. Floortje Smit, finaliste van The Voice of Holland, zal als speciale gast een optreden verzorgen met deze populaire band. Na de spetterende optredens volgt een prachtig vuurwerk op het Zuiderstek. Ook dit jaar kan vervolgens verder worden gefeest op de afterparty in Landvast.

IMG_6167 (Kopie) IMG_6173 (Kopie) IMG_6176 (Kopie) IMG_6189 (Kopie) IMG_6201 (Kopie) IMG_6212 (Kopie) IMG_6228 (Kopie) IMG_6234 (Kopie) IMG_6242 (Kopie) IMG_6245 (Kopie) IMG_6250 (Kopie) IMG_6255 (Kopie) IMG_6264 (Kopie) IMG_6289 (Kopie) IMG_6299 (Kopie)