IMG_5684 (Kopie)OUD-ALBLAS – In navolging van prins Willem-Alexander, die dinsdag een koningslinde plantte in Den Haag, hebben kinderen van de Oud-Alblasse Groen van Prinstererschool donderdag 25 april een koningslinde in de berm van de Kastanjelaan in hun dorp geplant. De vijftien jaar oude boom werd geplaatst ter ere van de troonswisseling die op 30 april plaats zal vinden. “Dat we deze koningslinde kunnen plaatsen, hebben we te danken aan onze sponsors hovenier Bas Heijkoop en Cees Bons van het loonbedrijf,” sprak Hans den Ouden van de Oud-Alblasse Oranjevereniging Marijke door de megafoon.

Nadat de boom met een kraantje in een gat was gezet, mochten de kinderen het gat dichtgooien.

Het planten van de koningslinde is een initiatief van de Stichting Nationale Boomfeestdag en de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen.

Activiteiten
Oranjevereniging “Marijke” uit Oud-Alblas organiseert op zaterdagmiddag 27 april 2013 een auto- en fietspuzzeltocht door de mooie Albasserwaard. Inschrijven vanaf 13.30 uur op het feestterrein aan de Beemdweg in Oud-Alblas, start tussen 14.00 en 15.00 uur.

Voor zowel de auto- als de fietspuzzeltocht geldt een maximale tijdsduur van 2,5 uur. Deelname is 5,= euro per auto en 2,= euro per fiets (kinderen t/m 12 jaar gratis, onder de 12 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene). Er zijn prachtige prijzen te winnen,  voor de autopuzzeltocht benzinebonnen van 75,=/50,=/25,= euro en voor de fietspuzzeltocht waardebonnen voor boodschappen van 50,=/25,=/15,= euro. De auto- en fietspuzzeltocht zijn overigens uitgezet door amateurs, deelname is op eigen risico.

’s Avonds is er ook een gezellige Oranjebingo in de feesttent in Oud-Alblas, zaal open 20.00 uur, aanvang 20.15 uur. Ook hiermee zijn hele mooie prijzen te winnen.

Op de website www.ovmarijkeoudalblas.nl is meer informatie over de activiteiten rondom Koninginnedag in Oud-Alblas te vinden..

IMG_5642 (Kopie) IMG_5652 (Kopie) IMG_5663 (Kopie) IMG_5672 (Kopie) IMG_5675 (Kopie) IMG_5684 (Kopie) IMG_5698 (Kopie) IMG_5709 (Kopie)