IMG_5093 (Kopie)ALBLASSERDAM – Zo’n twintig paardrijleerlingen hebben zaterdagavond 20 april küren op muziek uitgevoerd in de manege van Willy Baan in de Alblasserdamse Polderstraat. De feestelijkheden vonden plaats ter ere van het twintigjarig bestaan van de manege. De ruiters waren verkleed en hadden per tweetal een eigen thema bedacht. Allerlei personages en thema’s kwamen voorbij. Zo reden Asterix en Obelix door de hal, waren Willem Alexander en Maxima aanwezig en werden er ridders uitgebeeld. Thema’s waren onder meer The Lion King, James Bond en het koningshuis.

20 jaar
“Twintig jaar geleden nam ik op 20 april de manege over van de Beyaert. Voor die tijd gaf ik al wel les. Dat was eigenlijk al vanaf mijn zestiende en vanaf mijn derde hing ik al, bij wijze van spreken, in de staart van de paarden,” aldus de 63-jarige Willy Baan.

Trots
Eigenlijk zouden de küren in januari plaatsvinden. Toen werden de voorstellingen echter, wegens een sterfgeval  in de familie afgezegd. Het twintigjarig bestaan van de manege was volgens Baan een goede gelegenheid om de küren alsnog uit te voeren. Baan zegt trots te zijn op haar leerlingen: “Het was prachtig. De deelnemers hadden alles zelf verzonnen. Van de muziek tot de kleding. Ik vond het ook knap hoe sommige heel creatief versierselen op hun helm hadden gemaakt.”

 

IMG_5007 (Kopie) IMG_5008 (Kopie) IMG_5009 (Kopie) IMG_5010 (Kopie) IMG_5017 (Kopie) IMG_5026 (Kopie) IMG_5051 (Kopie) IMG_5063 (Kopie) IMG_5083 (Kopie) IMG_5093 (Kopie) IMG_5101 (Kopie) IMG_5118 (Kopie) IMG_5122 (Kopie) IMG_5130 (Kopie)