IMG_4126 (Kopie)ALBLASSERDAM – Negen nieuwe opslagtanks zijn er in de afgelopen maanden bij Mercon aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam gebouwd. Woensdag 10 en donderdag 11 april worden deze vijftien bij vijftien meter grote ‘joekels’ per kraan op pontons getild en over de rivier naar tankopslagbedrijf  Odfjell in Rotterdam vervoerd. “We gaan een van onze ‘tankputten’ vervangen. De tanks die daar nu staan, zijn aan vervanging toe,”aldus Myrna van der Poel, woordvoerster van Odfjell.

Van der Poel voegt toe: “De tanks die door Meron Steel Structures geleverd worden, zullen we gaan gebruiken voor productopslag van chemische vloeistoffen en minerale oliën.” De opslagbakken zijn van gewalste platen gemaakt, wegen per stuk zo’n zeventig ton en hebben per stuk een inhoud van 2585 m3. “Een uniek project,” zo noemt een medewerker van Mercon de operatie.

 

IMG_4116 (Kopie) IMG_4121 (Kopie) IMG_4124 (Kopie) IMG_4126 (Kopie) IMG_4128 (Kopie) IMG_4131 (Kopie)

Rotterdam

Foto: Stefan van Aarle.

Foto: Stefan van Aarle.

Foto: Stefan van Aarle.

Foto: Stefan van Aarle.