Voetballen1_0ALBLASSERDAM – Het nieuwe voetbalveld van VV De Alblas op sportpark Souburgh in Alblasserdam wordt zaterdag 13 april om 11.30 uur door de heer Erik Jonker, voormalig-wethouder van de gemeente Graafstroom, geopend. Jonker verricht de aftrap voor een wedstrijd tussen de damesvoetbalteams De Alblas 1 en Stedeco 3. Het is het derde veld voor VV De Alblas. Door de groei van het aantal leden van de vereniging is een derde veld noodzakelijk geworden.

Na de aftrap van de wedstrijd is er in de kantine een informeel samenzijn voor genodigden. De heer Sjoerd Veerman, voorzitter van de Gemeenschappelijke regeling, zal enkele woorden spreken en stilstaan bij het afscheid van de heer H.J. Bikker als bestuurslid van Sportpark Souburgh. Bikker was tot en met 31 december 2012 bestuurslid namens de gemeente Graafstroom. Op diezelfde datum nam de heer Jonker afscheid als vice-voorzitter van Souburgh. Hij keert nu terug als lid namens de gemeente Molenwaard.

Sportpark Souburgh is een gemeenschappelijke regeling van de gemeenten Molenwaard en Alblasserdam. Op het park zijn atletiek-, hocky-, tennis- en voetbalverenigingen gevestigd.