IMG_3628 (Kopie)KINDERDIJK – De brandweerwedstrijd die zaterdag 6 april bij IHC Merwede in Kinderdijk werd gehouden, is gewonnen door het korps van Sliedrecht. Nieuw-Lekkerland werd tweede. De Alblasserdamse ‘senioren’ (met een gemiddelde leeftijd van vijftig jaar) werden vijfde. De jongere ploeg uit het Damdorp eindigde op de negende plaats. In het totaal deden tien korpsen uit de regio mee aan.

Scenario
Het scenario was dat er op de scheepswerf van IHC een boot in brand stond. Ter plaatse bleek het niet te gaan om bijvoorbeeld een groot baggerschip, maar om een kleine sloep van de personeelsvereniging van IHC. Binnen, in de loods waar het sloepje stond, was de brand doorgeslagen naar andere ruimtes, waar onder meer gevaarlijke stoffen opgeslagen stonden. Verder waren er slachtoffers. Het was de bedoeling dat de brandweerlieden een deel zouden blussen met schuim en een deel met water. Verder was het verstandig om de portier goed uit te horen. Die wist namelijk alle informatie.

Uitslag
Het brandweerkorps van Sliedrecht pakte het volgens de jury het beste aan en werd daarom beloond met de eerste plaats. Nieuw-Lekkerland werd tweede. Beide korpsen zijn door naar de volgende ronde: de regionale wedstrijden. Op de derde plaats eindigde brandweer Meerkerk. De vierde plek was voor Maasdam, de vijfde voor Alblasserdam2, de zesde voor Langerak/Nieuwpoort, de zevende voor brandweer Papendrecht. Brandweer Oud-Alblas werd achtste, Alblasserdam1 negende en Bleskensgraaf tiende.

Oud-Alblas
Speciaal dankwoord was er voor de Oud-Alblassers. Het was namelijk de laatste keer dat het korps meedeed aan een kringwedstrijd. Vanaf volgende week wordt het korps opgeheven. De taken zullen waargenomen worden door de korpsen uit de omliggende gemeenten zoals Bleskensgraaf, Papendrecht en Alblasserdam. Jan Huisman, bestuurslid van de Kring Alblasserwaard West bedankte het korps voor hun jarenlange deelname aan de wedstrijden: “Ik heb er diep respect voor dat jullie hier vandaag met zoveel passie en enthousiasme meegedaan hebben. Ik weet dat het emotioneel zwaar is. Daarom wil ik een geweldig pluim geven en jullie hartelijk danken voor het trouw deelnemen aan de wedstrijden.”

Dank
Ook de organisatoren, de bedrijfsbrandweer van IHC Merwede, werd bedankt voor alle inzet en het organiseren van de wedstrijd. “Het was een fantastische dag, waar we leuk met elkaar bezig konden zijn en waar weer veel geleerd is,” concludeerde Huisman. De prijzen werden uitgereikt door IHC-directielid Alexander Becks.

IMG_3628 (Kopie) IMG_3624 (Kopie) IMG_3629 (Kopie) IMG_3631 (Kopie) IMG_3685 (Kopie) IMG_3690 (Kopie) IMG_3694 (Kopie) IMG_3705 (Kopie)

Deel dit bericht via...