André Rouvoet (5)ALBLASSERDAM – Voormalig minister en CU-leider André Rouvoet komt dinsdag 16 april, op uitnodiging van de Ontmoetingskerk en de Havenkerk naar Landvast in Alblasserdam om daar een lezing te houden. De avond staat in het teken van de gezondheidszorg in een tijd van toenemende medische mogelijkheden en afnemende financiële middelen. Welke (ethische) vragen brengt dat allemaal met zich mee? “Een uiterst actueel thema waar we allemaal mee te maken hebben,” vindt dominee Hans van Walsum van de Ontmoetingskerk.

Van Walsum vertelt blij te zijn met het feit dat André Rouvoet bereid is gevonden om een lezing te houden over de bovengenoemde ethiek. Rouvoet is de voormalig politiek leider van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. In het kabinet Balkenende 4. was hij Minister van Jeugd en Gezin. Tegenwoordig is Rouvoet onder andere voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland. Hij is dus één van de hoofdrolspelers in het actuele debat rondom de (gezondheids)zorg. Na de pauze is er alle gelegenheid om met Rouvoet en elkaar in gesprek te gaan. De avond in Landvast begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Meer info op www.ontmoetingskerkalblasserdam.nl.