kind kleuter met kuikenALBLASSERDAM – Op basisschool Het Palet in Alblasserdam zijn deze week 53 kuikentjes geboren. Zo’n twintig dagen keken de kinderen vol verwachting uit naar dé dag dat de eieren, die in een broedstoof in de school lagen, open gepikt zouden worden. Deze week was het zover en zagen de kinderen live hoe de kleine gevederde diertjes het levenslicht zagen. Meester Willem, de conciërge van Het Palet, nam samen met juf Wil Kamerling en een aantal kinderen de verzorging van de kuikens op zich. Een betere biologieles was nauwelijks denkbaar.

Donderdag 28 maart mochten de kleuters uit groep één en twee een aantal kuikentjes beethouden en knuffelen. Donderdagavond worden alle kuikens teruggebracht naar de eigenaren Henk den Butter en Stefan de Jager van de Nieuw-Lekkerlandse Konijnen- en Pluimveefokvereniging. Henk en Stefan stellen al jaren de adoptie-eieren en de broedmachine ter beschikking aan de school. Foto’s en tekst: Peter Stam.

IMG_3011 [Desktop Resolutie] IMG_3015 [Desktop Resolutie] IMG_3022 [Desktop Resolutie] IMG_3029 [Desktop Resolutie] IMG_3038 [Desktop Resolutie] IMG_3043 [Desktop Resolutie] IMG_3054 [Desktop Resolutie] IMG_3061 [Desktop Resolutie] IMG_3068 [Desktop Resolutie] IMG_3075 [Desktop Resolutie] IMG_3091 [Desktop Resolutie]