Winkel [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – In het koetshuis van het Ambachtsherenhuis aan het Cortgene in Alblasserdam, dat bekend staat als ‘Huis Rijkee’ heeft zich een nieuwe fiets-, wandel- en outdoor winkel gevestigd. “Ga je backpacken in de outback van Australië, fietsen naar Maleisië, hou je het liever bij een wandeling langs de molens of fiets je dagelijks naar je werk, bij Antilope kun je alles vinden voor een mooie wandel en fietsuitrusting en we hebben een mooi assortiment lichtgewicht kampeerspullen,” aldus Evert Vink over zijn nieuwe winkel.

De afgelopen jaren is het karakteristieke pand volledig gerestaureerd. Eerst was het de bedoeling dat het pand zou gaan dienen als burgerzaal/trouwzaal. Nadat de bestuurlijke ambitie op dit punt was gewijzigd en vervolgens niemand meer geïnteresseerd bleek om binnen de randvoorwaarden het gebouw te kopen, vond in 2006 overdracht plaats aan Vereniging Hendrick de Keyser in Amsterdam. Deze vereniging tot behoud van architectonisch of historisch waardevolle huizen in Nederland koopt monumenten, laat deze restaureren en verhuurt ze vervolgens. In totaal bezit de vereniging zo’n 360 panden in 92 gemeenten verspreid over het gehele land.

Na de restauratie bleef het pand leeg, totdat Vink zich meldde. Hierdoor heeft in ieder geval het koetshuis een nieuwe functie. De rest van het pand staat nog te huur. De winkel is voorlopig van woensdag tot en met zaterdag open. Meer info over de zaak is te vinden op www.antilope.nu.