IMG_2496 [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De kinderen van de openbare basisscholen van Alblasserdam , “Het Palet” en” ’t Nokkenwiel”, hebben deze week geleerd hoe zij graffiti moeten spuiten. Onder leiding van profspuiter Peter van der Helm mochten de kinderen hun eigen kunstwerk maken in sportcentrum Blokweer. Tot 22 maart worden op de beide scholen tal van workshops gegeven die in het teken staan van ‘kunst’.

Deze uiteenlopende workshops worden gegeven op de scholen, door creatieve ouders en leerkrachten. In heel Nederland wordt deze week aandacht besteed aan het uitdragen van de kernwaarden van openbaar onderwijs; iedereen is welkom, ongeacht de levensovertuiging en er wordt met  wederzijds respect met elkaar omgegaan.  De scholen betrekken leerlingen, ouders en leerkrachten bij de samenleving.

Op woensdag 20 maart is er open dag en staan de deuren voor iedereen open. Op vrijdag 22 maart, om 10.30 uur, worden de werkstukken op Het Palet tentoongesteld, ‘s middag zijn de werken van de leerlingen van  ’t Nokkenwiel te bewonderen. Foto’s: Anja de Jong en Peter Stam. Meer foto’s zijn te zien op deze website.

IMG_2496 [Desktop Resolutie]

Afbeelding 045 [Desktop Resolutie] Afbeelding 048 [Desktop Resolutie] Afbeelding 053 [Desktop Resolutie] Afbeelding 067 [Desktop Resolutie] Afbeelding 068 [Desktop Resolutie] Afbeelding 073 [Desktop Resolutie] Afbeelding 077 [Desktop Resolutie] Afbeelding 082 [Desktop Resolutie]