project_alblasserwerfALBLASSERDAM – Woensdag 20 maart 2013 viert de gemeente Alblasserdam de jaarlijkse boomfeestdag. Dit jaar is het thema “Bomen maken Gezond”. Leerlingen van groep 8 van de PCBS De Boeg zullen samen met wethouders Cardon (Buitenruimte) en Veerman (Ruimtelijke ordening/project Alblasserwerf) bomen planten aan de Kade in de nieuwbouwwijk Alblasserwerf. Iedereen is van harte welkom. De Boomfeestdag is een landelijk initiatief, dat is bedoeld om kinderen het belang van bomen in de natuur te tonen. Jaarlijks planten ruim 100.000 kinderen op Boomfeestdag bomen langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land.

Programma
Het programma voor de boomfeestdag in Alblasserdam ziet er als volgt uit:

9.20 uur De kinderen van de PCBS De Boeg starten met een speurtocht in het Lammetjeswiel (entree aan De Savornin Lohmanweg). De speurtocht heeft als doel de kinderen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met het herkennen van bomen en struiken.
10.30 uur Vertrek naar de plantlocatie in de wijk Alblasserwerf.
10.45 uur Korte toespraak door wethouder Veerman en planten eerste boom door een aantal kinderen met wethouders Cardon en Veerman.
11.00 uur Onder begeleiding van de buitendienst planten alle kinderen de overige bomen.
11.40 uur Prijsuitreiking door wethouder Cardon aan de winnaars van de speurtocht en afsluiting.

Zowel de locatie van de speurtocht als de plantlocatie zijn te herkennen aan vlaggen.