inbrekerALBLASSERDAM – De politie gaat zich de komende dagen volop inzetten om woninginbraken in Alblasserdam tegen te gaan. Er zal niet alleen in politiekleding, maar ook in ‘burger’ gesurveilleerd worden in het Damdorp. Dat meldt agent Jan-Peter de Vreede op twitter. Aanleiding voor de actie is de het aantal woninginbraken in de regio. Ook in de rest van de Alblasserwaard zal extra aandacht zijn voor inbraken. Bij de acties wordt extra politiepersoneel ingezet.

En boeven vangen hoeft de politie niet alleen te doen. Ook burgers kunnen helpen bij het terugdringen van het aantal inbraken. Dat kan door direct het alarmnummer te bellen als u een verdachte situatie ziet. Verder geeft de politie de tip om onbekende mensen in de straat te groeten. Mogelijke inbrekers weten op die manier dat ze gezien zijn en dus mogelijk herkend kunnen worden. Ziet u dus iets verdachts? Bel 112, daar pak je ook inbrekers mee.