ING pinautomaat [Desktop Resolutie]ALBLASSERDAM – De pinautomaat van de ING-bank, aan het Scheldeplein in Alblasserdam, wordt in april van dit jaar weggehaald. Er wordt volgens de bank ‘heel gering’ gebruik gemaakt van de voorziening. “In Alblasserdam hebben we naast deze automaat nog drie andere faciliteiten. Omdat die bij het Scheldeplein relatief erg weinig gebruikt werd, is er voor gekozen om die te verwijderen,” aldus Karin van der Pol, persvoorlichtster bij ING.

De ‘schade’ voor de mensen in de wijk Kinderdijk valt volgens Van der Pol mee: “De afstand vanaf het Scheldeplein tot aan het Makado is ongeveer anderhalve kilometer. Dat is een relatief kleine afstand.”

Volgens de bank was het aantal ING- pinautomaten in het Damdorp ook niet in verhouding met de grootte van het dorp. Van der Pol: “Vier is ‘overdone’ voor deze plaats. Zeker als je ziet hoeveel automaten er nog van andere banken staan.” Wat er met de vrijkomende ruimte gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.