Rianne van Rumpt kiekeboetiek 1ALBLASSERDAM – Rianne van Rumpt heeft dinsdag 5 maart haar eigen winkel met tweedehands kinderkleding geopend op het Nieuwland Parc tussen Papendrecht en Alblasserdam. Ruim vijf jaar geleden kwam de Alblasserdamse op het idee om kinderkleding in te kopen en te verkopen. Zij vond het zonde dat er zoveel kleding werd weggegooid. Eerst werden kledingverkopingen in de Oude Mavo aan de Parallelweg in het Damdorp gehouden. Dit sloeg aan en niet veel later maakte ‘Kiekeboetiek’ regelmatig gebruik van een ruimte in Landvast.

Geen gesjouw meer
Toch was dat voor Rianne nog niet optimaal. Ze vertelt: “Vanaf februari 2013 kreeg ik de mogelijk om het pand te gebruiken waar ik nu mijn opslag heb. Ik mag nu de hele ruimte gebruiken om al mijn rekken uit te stallen. Dat betekent dus geen gesjouw meer naar Landvast. Het was ook bijna niet meer te doen met zoveel kleertjes voor een ochtend heen en weer te rijden. Waanzinnig gaaf dus dat ik nu mijn eigen stek heb; ook al ligt het niet zo centraal als Landvast.”

Veertig procent
Het principe van de winkel is simpel. Iedereen kan kinderkleding langs brengen. Dit wordt vervolgens, als het bruikbaar is, bij Kiekeboetiek opgehangen. Als het artikel wordt verkocht gaat veertig procent van de opbrengst naar de aanbieder van de kleding en zestig procent naar Kiekeboetiek. “Het leuke is dat hier niet alleen mensen met een kleine portemonnee komen, maar ook heel veel mensen die het gewoon leuk vinden om op deze manier te shoppen,” aldus Rianne.

Openingstijden
De winkel, gevestigd aan het Nieuwland Parc 11i, is de komende drie maanden elke eerste dinsdag van de maand open. Verder is de zaak elke woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur en elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur geopend. Meer informatie hierover is te vinden op www.kiekeboetiek.nl

Mensen die niet in de gelegenheid zijn om de kleding op die tijdstippen langs te brengen, kunnen ook telefonisch een afspraak maken met Rianne via het nummer 078 699 02 24. Zij kunnen de spullen dan langs brengen bij Zwanebloem 53 in Alblasserdam.

De zaak wordt gerund door Rianne. Zij krijgt daarbij hulp van haar vriendin Simone Kampman(links op de foto).

Deel dit bericht via...